Internetten tanisip eve davet ettikleri kadinlarin parasini gasbeden 2 süpheli tutuklandiUgur Islamoglu

Internetten tanisip eve davet ettikleri kadinlarin parasini gasbeden 2 süpheli tutuklandiUgur Islamoglu

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da sosyal medya platformlari üzerinden tanisip eve davet ettikleri kadinlar ile onlari getiren taksicilerin para ve bazi esyasini gasbeden 2 süpheli tutuklandi.

Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri, Pendik'te yasanan 3 ayri gasp olayini faillerinin yakalanmasi için çalisma yapti.

Yapilan incelemede, Mina Z. isimli bir kadinin, internet üzerinden tanistigi erkek arkadaslarinin evine taksiyle gittigi, adresteki kisilerce silah ve biçakla tehdit edilip hem kendisinin hem de taksicinin para, cüzdan ve bazi esyasinin gasbedildigi belirlendi.

Süphelilerin, özellikle Istanbul'da yasayan yabanci uyruklu kadinlari hedef aldigi ve internet üzerinden yapilan sohbetin ardindan ikna yoluyla adreslerine davet etmeye çalistiklari ögrenildi.

Ayni adreste benzer sekilde 2 ayri olayin daha yasandigini belirleyen polis, incelenen güvenlik kamerasi görüntüleri üzerinden faillerin Bartu T. (25) ve Safak A. (25) oldugunu tespit etti.

Ekiplerce gözaltina alinan Bartu T. Asayis Sube Müdürlügü'ndeki, Safak A. ise Pendik Ilçe Emniyet Müdürlügü'ndeki islemlerinin ardindan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandi.

Güvenlik kamerasi görüntülerinde süphelilerin, kendisine verilen adrese gelen kadin ve taksi sürücüsünü tehdit ettikleri anlar yer aldi.