Izmir'de sitede çikan yangini misafir fark etmisMetin Aydemir- Site yönetimi isletme müdürü Ertan Ilbeyli:- "Tesadüfen dün aksam daire sakinlerimize gelen bir ögretmenimizin çikisi esnasinda dumani hissederek güvenligimize bildirmesi ve otomatik algilama sistemi zarar gördügü için alarm olarak güvenlik merkezimize bilgi düsmesiyle aninda müdahale edildi"

Izmir'de sitede çikan yangini misafir fark etmisMetin Aydemir- Site yönetimi isletme müdürü Ertan Ilbeyli:- "Tesadüfen dün aksam daire sakinlerimize gelen bir ögretmenimizin çikisi esnasinda dumani hissederek güvenligimize bildirmesi ve otomatik algilama sistemi zarar gördügü için alarm olarak güvenlik merkezimize bilgi düsmesiyle aninda müdahale edildi"

IZMIR (AA) - Izmir'in Narlidere ilçesinde bir sitede çikan ve 8 saatlik çalisma sonucu söndürülen yangini sitedeki bir daireye misafir olarak gelen bir ögretmenin fark ettigi, yangin algilama sisteminin alarm vermesiyle de bina sakinlerinin hizla tahliye edildigi belirtildi.

Yenikale Mahallesi'nde bulunan 4 bloklu sitedeki 8 katli binada çikan ve çok sayida ekibin müdahalesiyle söndürülen yanginda sogutma ve yanginin çikis nedeninin belirlenmesine yönelik çalismalar sürüyor.

Yangin sonrasi çalismalari site yönetimi ve bina sakinleri de takip ediyor.

AA muhabirine açiklamalarda bulunan site yönetimi isletme müdürü Ertan Ilbeyli, sitede yangin algilama sisteminin bulundugunu, 3 ay önce sistemi yenilediklerini söyledi.

Yangin sirasinda sistemin güvenlige alarm verdigini, siteye misafir olarak gelen bir kisinin de uyarisi sayesinde hizla müdahale edildigini aktaran Ilbeyli, "Tesadüfen dün aksam daire sakinlerimize gelen bir ögretmenimizin çikisi esnasinda dumani hissederek güvenligimize bildirmesi ve otomatik algilama sistemi zarar gördügü için alarm olarak güvenlik merkezimize bilgi düsmesiyle, ikisi örtüstügünden aninda müdahale edildi." diye konustu.

Site yöneticilerinden Coskun Arslan da yanginin ilk olarak ikinci kattaki koridorda görüldügüne yönelik görgü taniklarinin beyanlarinin bulundugunu, bunun kesin tespitinin incelemeler sonucu belli olacagini ifade etti.

Binanin hizla tahliye edilmesinde binadaki yangin alarm sisteminin etkili oldugunu dile getiren Arslan, "Bu binada 40 dairemiz var, tüm daireler arandi. Yangin ihbarinin disinda tek tek aranarak içeride kalan var mi yok mu bunlarin tespitleri yapildi. Herkesi tahliye ettik. Sadece 4, 5 ve 6'nci katlarda kalan birkaç sakinimiz itfaiye ekipleri sayesinde tahliye edildi. Herhangi bir can kaybi olmadan islem tamamlanmis oldu." dedi.

- "Hiç tahmin etmedigimiz bir sey yasadik"

Site sakinlerinden Erhan Çarkçi ise aksam saatlerinde disaridan sesler gelmeye basladigini belirterek, "Yönetim tarafindan duman kaynakli 'daireleri bosaltin' seklinde bir ihbar dairelere ulasti. Bunun neticesinde daireleri hizli bir sekilde bosalttik. O esnada sadece duman vardi. Bloktan çikarken bizim kat koridorunda yangini gördük. Bize göre yanginin ilk çiktigi yer o bölge. Oraya hizli müdahale edilseydi bu sekilde binanin tamami yanmazdi." degerlendirmesinde bulundu.

Yanginda evde kalan iki köpegi ölen site sakinlerinden Elif Alev de yangin gece geç saatlerde çikmadigi için dua ettiklerini kaydetti.

Binanin dis yüzey kaplamasinin yanginin hizla yayilmasinda etkili oldugunu savunan Alev, "Mutlaka bir sorumlusu olmali. Bizler degiliz. Biz sadece güvendik. Bu sitede yasadik. Ben bu sabah seyahate gidecektim. 18 yasindaki oglumu evde birakacaktim. Allah korudu. Birinci kattaydik. Biz çok basinda çiktik. Hiç tahmin etmedigimiz bir sey yasadik. Köpeklerimiz evdeydi. Eve dönüp köpeklerimizi alacak vaktimiz bile olmadi maalesef." ifadelerini kullandi.

Alev, binada yangin merdiveninin olmadigini da iddia etti.

- Yangin

Narlidere'ye bagli Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitedeki 8 katli binada dün gece saat 22.00 siralarinda yangin çikmis, adrese çok sayida itfaiyenin yani sira Il Emniyet Müdürlügüne bagli TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri yönlendirilmisti.

Zaman zaman patlama seslerinin geldigi binada bulunanlar ekiplerce tahliye edilmis, yangin 8 saatlik müdahale sonucu kontrol altina alinmisti.

Dumandan etkilenerek hastaneye kaldirilan 1 kisinin hayati tehlikesinin bulunmadigi, 6 kisiye ise ambulansta müdahale edildigi bildirilmisti.