Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi Bölge Finali Hakkari'de yapildiSayim Harmanci,Hikmet Temes

Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi Bölge Finali Hakkari'de yapildiSayim Harmanci,Hikmet Temes

HAKKARI (AA) - Hakkari'de, Anadolu Imam Hatip Liseleri ve Imam Hatip Ortaokullari arasinda Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi Bölge Finali yapildi.

Din Ögretimi Genel Müdürlügünce, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Hüseyin Çelik Anadolu Imam Hatip Lisesi ev sahipliginde Ulu Cami'de gerçeklestirilen finale, 5 ilden 9 ögrenci katildi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda konusan Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, hafizlik yarismasinda bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Emegi geçenlere tesekkür eden Akbiyik, "Egitimlerin en güzelini alan bu genç kardeslerimizi kutluyoruz. Dünyadaki en güzel egitimi aliyorlar. Hepsi de bizim için birinci. Hepsini, ailelerini tebrik ediyoruz. Bir Müslüman'in olmak istedigi en önemli unvan herhalde hafizliktir diye düsüyorum. Sadece ezberlemekle kalmayalim. Mutlaka manayi da anlayalim." dedi.

Din Ögretimi Genel Müdürlügü Egitim Ortamlarinin ve Ögrenme Süreçlerinin Gelistirilmesi Daire Baskani Ihsan Erkul ise müdürlük olarak milli, manevi, ahlaki ve kültürel degerlerle bezenmis, medeniyet degerlerinin farkinda, çagin bilgi ve becerisiyle de donanmis, doguyu ve batiyi bilen münevver bir insan modeli yetistirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Imam hatip okullarinin yüz yili askin bir mazisinin oldugunu ifade eden Erkul, sunlari kaydetti:

"Bölge finaline kalan çocuklarimiz kendi okullarinda birinci oldular. Daha sonra illerinde birinci oldular. Simdi de bölge finalindeler. Din Ögretimi Genel Müdürlügü olarak yaklasik 40 yildir, Kur'an-i Kerim'in Genç Muhafizlari Hafizlik, Genç Sada Kur'an-i Kerim Okuma, Genç Bilaller Ezan Okuma, Genç Hatipler Minberde Hutbe okuma yarismalari gibi mesleki yarismalari düzenliyoruz. Önümüzdeki günlerde Genç Hutbe Okuma yarismasini da hepimizin yillarca rüyasini süsleyen, açilmasi için dualarimizda her zaman var olan, Sayin Cumhurbaskanimizin imzasiyla bütün dünya Müslümanlarini sevindiren Ayasofya Camisinde yapacagiz."

Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür de "Sayin Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu iradeyle kat sayi engelinin kaldirilmasiyla imam hatipler yine toplumumuzun teveccühünü aldi ve ciddi bir yönelis basladi. Talebin karsisinda yeni imam hatip okullari açma ihtiyaci hasil oldu. Bugün ilimizde 7 Anadolu Imam Hatip Lisesi, 2 bin 985 ögrencisiyle egitim ögretime devam etmekte. Bunun yaninda 37 imam hatip ortaokulu 2 bin 158 ögrencisiyle egitim ögretim yolculuguna devam ediyor."

Konusmalarin ardindan ilahi dinletisi sunulan yarismada dereceye giren ögrencilere ödül ve hediyeler verildi.

Programa Vali Yardimcisi Talha Battal, Din Ögretimi Genel Müdürlügü Egitim Politikalari Daire Baskani Abdülhalik Bas, Van Milli Egitim Müdürü Hasan Tekve, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis, AK Parti Il Baskani Zeydin Kaya, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile ögrenci ve ögretmenler katildi.