New York'ta "Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü" 20 Mayis'ta düzenlenecekSerife Çetin

New York'ta "Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü" 20 Mayis'ta düzenlenecekSerife Çetin

NEW YORK (AA) - New York'ta 1981'den beri düzenlenen "Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü" 20 Mayis'ta gerçeklesecek.

New York Baskonsoloslugunun sosyal medya hesabindan video mesaji paylasan Baskonsolos Reyhan Özgür, tüm vatandaslari Türk Günü Yürüyüsü'ne davet etti.

Özgür, "Cumhuriyetimizin 100. yilinda, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafindan 20 Mayis Cumartesi günü Manhattan'da düzenlenecek. 40. Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü'ne tüm vatandaslarimizi bekleriz." ifadelerini kullandi.

Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü'nün Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberligi ile ABD'nin ekonomik ve kültürel hayata katkilarinin görünürlügünü artirmasi açisindan önem tasidigini kaydeden Özgür, özellikle çocuklar ve gençlerin katilimina özel önem verdiklerini belirtti.

TADF, konuya iliskin yaptigi duyuruda, yürüyüsün New York Manhattan'daki ünlü Madison Caddesi'nde saat 11.30'da baslayacagini bildirdi.

Duyuruda, "Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü'nde, Türk-Amerikan toplumu ve Türkiye'mizden gelen konuklarimiz ile birlikte öncelikle depremde hayatini kaybeden tüm canlarimizi anacagiz. Ardindan, New York'taki Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü'müzün 40. yilini, Cumhuriyetimizin 100. yilini ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çikisinin 104. yilini hep birlikte kutlayacagiz. Bu yil Türk-Amerikan toplumu ile birlikte tek yürek olup yürümek gücümüze güç katacaktir." ifadelerine yer verildi.

- Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci turu için oy verme islemi de baslayacak

Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü'nün gerçeklesecegi cumartesi günü ayni zamanda ABD genelinde Türkiye'deki 28 Mayis Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci turu için oy verme süreci de baslayacak.

New York'taki seçmenler 20-24 Mayis tarihleri arasinda Türkevi'nde 08.00-22.00 saatleri arasinda, South Jersey ve Long Island'da kurulan seçim merkezlerinde ise 20-21 Mayis tarihleri arasinda 09.00-21.00 saatlerinde oy kullanabilecek.

Washington Büyükelçiligi ve ülkedeki diger baskonsolosluklarda oy kullanma da 20-24 Mayis tarihleri arasinda 08.00-22.00 saatlerinde gerçeklesecek.

- Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü 1981'e kadar uzaniyor

ABD'de Türk diplomatlarin Ermeni terör örgütü ASALA tarafindan sehit edilmesine tepki amaciyla ilk olarak 1981'de düzenlenen yürüyüs, sonraki yillarda geleneksel hale geldi. Kovid-19 döneminde düzenlenmeyen yürüyüsün geçen sene 39'uncusu yapildi. Bu nedenle bu yil Geleneksel Türk Günü Yürüyüsü'nün 40'incisi gerçeklesecek.

Yürüyüse, Azerbaycan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti dahil Türk dünyasindan binlerce kisi Türk bayraklariyla katiliyor. Yürüyüs kapsaminda çesitli dernek ve kuruluslara ait tören araçlari resmi geçisler düzenliyor, Türkiye'den gelen sanatçilar konserler veriyor.