Milli Egitim Bakani Özer'den, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne ziyaret Selma Kasap

Milli Egitim Bakani Özer'den, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne ziyaret Selma Kasap

ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazim Arican'i ziyaret etti.

ASBÜ'den yapilan yazili açiklamaya göre, Özer ve Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Ibrahim Senel'in üniversiteyi ziyaretinde, Milli Egitim Bakanligi ve ASBÜ isbirliginde egitime yapilabilecek katkilar degerlendirildi.

Bakan Özer, sehrin tarihi, kültürel ve ticari yasaminda önemli bir konumu bulunan Ulus semtindeki üniversitenin hem egitim ögretimde hem arastirmada önemli bir nitelige sahip oldugunu ifade etti.

Özer, daha sonra ziyaret ettigi ASBÜ Hazine Müzesi hakkinda Doç. Dr. Selim Ferruh Adali'dan bilgi aldi.

Hazine Kasa Dairesi'ni görmekten mutluluk duydugunu dile getiren Özer, "Hazine bilek gücüyle, alin teriyle, akil yetkinligiyle elde edilen maddi birikimdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk hazine dairesinin yer aldigi, Ankara'nin önemli tarihi ve mimari degerlere haiz bu mekaninda, Cumhuriyet döneminin iktisadi geçmisine isik tutan Hazine Müzesi'ni gençlerimiz mutlaka ziyaret etmelidir." dedi.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazim Arican ise sosyal bilimler altyapisinin bir çiktisi olarak üniversite bünyesinde kurulan Sosyal Arastirmalar ve Yenilik Enstitüsünün gelecekteki projeleri ve vizyonu hakkinda bilgi verdi.

Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Ibrahim Senel ise ekonomik büyüme ve sosyal kalkinmanin artik inovasyon temelinde yükseldigini belirterek, teknoloji ve inovasyonun gelistirilmesinde, sosyal bilimlerden daha fazla katkinin saglanmasi gerektigine isaret etti.