Baskentte "Valeler" suç örgütüne yönelik operasyonda 33 kisi gözaltina alindiYusuf Soykan Bal,Cankut Tasdan

Baskentte "Valeler" suç örgütüne yönelik operasyonda 33 kisi gözaltina alindiYusuf Soykan Bal,Cankut Tasdan

ANKARA (AA) - Ankara'da bazi eglence mekanlarini tehdit ve baski yoluyla ele geçirerek haksiz kazanç saglayan, örgüt üyesi vale ve korumalar ile çok sayida vatandasi magdur eden "Valeler" suç örgütüne yönelik operasyonda, 33 süpheli gözaltina alindi.

Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, basta Çankaya ilçesinde bulunan eglence mekanlarinin vale ve güvenlik islerini ele geçirerek sertifikasiz ve sigortasiz çalisan, suç islemeye yatkin kisilerle örgüte haksiz kazanç sagladigi belirlenen 41 süpheliye yönelik çalisma baslatti.

Çalisma kapsaminda, süphelilerin eglence mekanlarina kalabalik gruplar halinde giderek olay çikardiklari ve mekanlari kursunlayarak mekan sahiplerini sindirmeye çalistigi belirlendi.

Ekiplerce, mekanlarda vale olarak çalisan örgüt elemanlarinin eglence mekanlarina araçlari ile gelen müsterilerden para istedikleri, para vermek istemeyen müsterileri darbederek zorla para aldiklari, araçlarda bulunan degerli esyalar ile nakit paralari çaldiklari tespit edildi.

Böylelikle eglence mekani sahiplerinin is yerlerini örgüte devrettigi ve birçok eglence mekaninin yasal olmayan yollarla suç örgütü bünyesine geçtigi belirlendi.

Çalisma kapsaminda, bahse konu örgütün mali kanadinin ise fason sirketler kurup, piyasaya güven vermeye çalistigi ve karsiliksiz çeklerle vatandaslari dolandirarak magdur ettikleri tespit edildi.

Örgütün, bu duruma karsi koyan magdurlara silahli eylem düzenledigi, piyasayi dolandiran örgüt yöneticilerinden Serdar S'nin ise yüklü miktarda para ile yurt disina kaçtigi belirlendi.

Elebasiligini Fethi K'nin yöneticiligini ise Serdar S. ve Kanber K'nin yaptigi "Valeler" suç örgütü üyesi 41 süpheliye yönelik 37 is yeri ile bir ikamete es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyonda, 33 süpheli yakalanirken, 2 kisinin yurt disina kaçtigi belirlendi.

Sorusturma kapsaminda, 24 ruhsatsiz tabanca, çok sayida degisik marka ve ebatlarda fisek, bilgi, belge ile doküman ele geçirildi.

Öte yandan, firari durumdaki 6 süphelinin yakalanmasi için çalismalar sürüyor.