UEFA Sampiyonlar Ligi Finalleri Sergisi Istanbul Havalimani'nda açildiKenan Irtak- THY Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Olmustur: - "Dünyanin en büyük ve prestijli spor organizasyonlarindan UEFA Sampiyonlar Ligi'ne sponsor olan ilk hava yolu markasi olarak, sporseverlerin hafizasinda yer eden 2005 finalinden sonra kupanin kazananinin yeniden Istanbul'da belirlenecek olmasi bizleri heyecanlandiriyor"

UEFA Sampiyonlar Ligi Finalleri Sergisi Istanbul Havalimani'nda açildiKenan Irtak- THY Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Olmustur:
- "Dünyanin en büyük ve prestijli spor organizasyonlarindan UEFA Sampiyonlar Ligi'ne sponsor olan ilk hava yolu markasi olarak, sporseverlerin hafizasinda yer eden 2005 finalinden sonra kupanin kazananinin yeniden Istanbul'da belirlenecek olmasi bizleri heyecanlandiriyor"

ISTANBUL (AA) - "UEFA Sampiyonlar Ligi Finalleri" temali sergi, Türk Hava Yollari'nin (THY) özel yolcu salonu Lounge Business'taki müzede ziyarete açildi.

Istanbul Havalimani Dis Hatlar Gidis Terminali'ndeki müzede düzenlenen törende konusan THY Pazarlama ve Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Olmustur, 6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere rahmet, yaralilara sifa diledi.

Türkiye Cumhuriyeti ve THY için 2023'ün önemine dikkati çeken Olmustur, UEFA ile sponsorluk anlasmasi imzalamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Böyle bir sergiye ev sahipligi yaptiklari için mutlu olduklarini söyleyen Olmustur, söyle devam etti:

"Dünyanin en büyük ve prestijli spor organizasyonlarindan UEFA Sampiyonlar Ligi'ne sponsor olan ilk hava yolu markasi olarak, sporseverlerin hafizasinda yer eden 2005 finalinden sonra kupanin kazananinin yeniden Istanbul'da belirlenecek olmasi bizleri heyecanlandiriyor. Futbolseverlerin ve yolcularimizin, oynanan finallerden hatira ürünlerin yer aldigi ve sporseverlerin hizmetine sundugumuz sergiyi begenecegine inaniyorum. Bu sene oynanacak UEFA Sampiyonlar Ligi Finali de eminim ki unutulmaz maçlar arasina girecektir."

- "Finalin Istanbul'da olmasindan gururluyuz"

UEFA Sponsorluk ve Lisanslama Yöneticisi Guillaume Sabran da UEFA Sampiyonlar Ligi Finalleri Sergisi'nin geçmis finallerin tutku ve nesesini mükemmel bir sekilde yakaladigini söyledi.

Böyle bir serginin Istanbul gibi tarihi bir kentte açilmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Sabran, "UEFA olarak 2023 UEFA Sampiyonlar Ligi Finali'nin Istanbul'da olmasindan dolayi gururluyuz. Bu sergi 10 Haziran'da gerçeklesecek finalin kupa tarihindeki en unutulmaz maçlar arasina girmesine önemli katkida bulunuyor." dedi.

- Sergide 18 finale ait ürünler yer aliyor

Eserlerin yillara göre kronolojik olarak yer aldigi sergi, "Miracle of Istanbul" olarak bilinen 2005'teki efsane Milan-Liverpool finalinden baslayip 2023'e kadar 18 finale ait birbirinden degerli ürünlere ev sahipligi yapiyor.

THY'nin UEFA Sampiyonlar Ligi temali Airbus A330 tipi uçagina ait dev bir maketi de serginin orta bölümünde yer aliyor.

Sergide, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Karim Benzema, Iker Casillas, Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol, Paul Scholes, Frank Lampard, Arjen Robben, Sadio Mane, Gareth Bale, Gonzalo Higuain, Thibaut Courtois gibi isimlere ait forma, sort, krampon, kaleci eldiveni, kaptanlik pazubendi gibi ürünler bulunuyor. Ayrica yine bu finallere ait hakem formasi, bayrak, futbol topu, bilet gibi hatira ürünler de sergileniyor. 2005'ten beri gerçeklesen 18 final maçina dair görüntüler de ekranlarda misafirlerin begenisine sunuluyor.

THY'nin yeni business class koltuklari da FIFA 23 oyununun entegre edildigi konsol oyun alaninda sergileniyor.

- Efsane futbolcular açilistan önce sergiyi ziyaret etti

Futbol dünyasinin efsane isimleri Steven Gerrard, Cafu ve Ronaldinho da açilistan birkaç gün önce sergiyi ziyaret etti. 2005'teki efsane finalde Liverpool'un kaptanligini yapan Steven Gerrard, "Miracle of Istanbul'u gerçeklestirdigimiz 2005'teki efsanevi finalde kaptani oldugum Liverpool ile kupayi kaldirmistim. Yaklasik 18 yil sonra yeniden bu büyüleyici sehir Istanbul'da olmaktan çok mutluyum. THY gibi global bir markayla bir araya gelmekten dolayi gurur duydugumu belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Cafu ise 2005'te Istanbul'daki finalde kupayi kazanamadiklarini hatirlatarak, "2007'de kupayi kazanan taraf olmustuk. Bu sehri seviyorum ve bu sene Istanbul'da gerçeklesecek finalde yine unutulmaz bir maça sahitlik edecegimize inaniyorum. Hazirlanan sergiyi çok begendim. Türk Hava Yollari ve UEFA yetkililerine tesekkür ediyorum." diye konustu

Brezilyali yildiz Ronaldinho, sergide 2006'da Arsenal'e karsi kazandiklari finalde giydigi formanin da yer aldigini belirterek, "Haziran ayinda Istanbul'da gerçeklesecek finali izlemek için simdiden sabirsizlaniyorum." dedi.