Giresunspor, Champness ile alacaklari konusunda anlasma sagladiAtakan Çitlak

Giresunspor, Champness ile alacaklari konusunda anlasma sagladiAtakan Çitlak

GIRESUN (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor'da, Yeni Zelandali oyuncu Joseph William Champness'in alacaklariyla ilgili anlasmaya varildigi bildirildi.

Kulüpten yapilan yazili açiklamada, iki dönem transfer yasagi bulunan Giresunspor'da, yönetim kurulunun, kulübün menfaatleri dogrultusunda çalismalarini titizlikle sürdürdügü belirtildi.

Açiklamada, kulüp baskani Nahid Ramazan Yamak'in, 2021-2022 sezonunda kadroda yer alan ve geçmis alacaklarini gerekçe göstererek sözlesmesini tek tarafli feshedip takimdan ayrilan Joseph William Champness ile bir görüsme yaptigi aktarildi.

Alacaklariyla ilgili FIFA'ya basvuran oyuncuyla anlasmaya varildigi ifade edilen açiklamada, sunlari kaydedildi:

"Baskanimiz Nahid Ramazan Yamak, oyuncuyu ülkemize davet ederek Istanbul'da bir görüsme gerçeklestirmis, görüsmenin akabinde 2021-2022 sezonundan kalan alacaklarindan kaynakli FIFA'da bulunan dosyasi ile ilgili ödeme planinda anlasma saglanmistir. FIFA tarafindan 31 Mart 2023 tarihinde yayinlanan tescil dönemi transfer pencereleri ve kulüpsüz futbolcularin transfer dönemi haricinde de transfer yapabilmesini öngören yeni degisiklikler dikkate alinarak gelecek sezon için bahsi geçen oyuncudan tekrar faydalanmak amaciyla TFF'ye basvuruda bulunulmus, gerekli girisimler baslatilmistir. TFF'nin, önceki dönemlerde benzer statüdeki oyuncular ile ilgili almis oldugu olumlu kararlari göz önünde bulundurarak, federasyonumuzdan 2023-2024 sezonundan itibaren oyuncumuzu tekrardan kadromuza katabilmek amaciyla olumlu görüs bekledigimizi belirtiyor, spor kamuoyuna saygilarimizi sunuyoruz."