Süheyla Sultan gemisi Iskenderun'da depremzedeleri agirlamaya basladiSebahatdin Zeyrek

Süheyla Sultan gemisi Iskenderun'da depremzedeleri agirlamaya basladiSebahatdin Zeyrek

HATAY (AA) - Iskenderun'a getirilen Karadeniz Holding'e ait Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan gemisi afetzedeleri agirlamaya basladi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginca depremzedelerin kullanimina sunulmak üzere Iskenderun Körfezi'nde konuslanan 1500 kisi kapasiteli gemide son hazirliklar tamamlandi.

6 Subat'taki depremlerden etkilenen ve kaldiklari yerlerden otobüslerle limana getirilen afetzedeler, askeri yetkililer tarafindan karsilanarak kayitlari yapildiktan sonra kalacaklari odalara yerlestirildi.

Acil durumlarda insani yardim amaciyla kullanilabilecek yüzer yasam kentleri konseptinin ilk gemilerinden olan Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan'da konaklama alanlarinin yaninda kres, egitim, saglik, asevi ve sosyal alanlarla modern bir kentte ihtiyaç duyulan imkanlar bulunuyor.

Yüzer yasam kenti, klima, televizyon, buzdolabi ve her biri 12 kisilik 72 oda, 4 ila altisar kisilik 116 odayla afetzedelere hizmet veriyor.

Bilgisayar laboratuvari, konferans ve iletisim merkezi bulunan, 900 ögrenci için 18 derslikle sürekli egitim saglanabilen Süheyla Sultan yüzer yasam kenti, poliklinik ve revirlerin yani sira 20 kisilik yatarak tedavi saglanabilecek saglik alanlarini da içeriyor.???????