Antalya'da sokaga terk edilen "can dostlar" egitilerek sahiplendiriliyorGülsem Adam

Antalya'da sokaga terk edilen "can dostlar" egitilerek sahiplendiriliyorGülsem Adam

ANTALYA (AA) - Antalya Büyüksehir Belediyesi, sokaga terk edilen kedi ve köpeklere tuvalet, oturma ve kalkma gibitemel egitimleri verdikten sonra yeni sahipleriyle bulusturuyor.

Büyüksehir Belediyesi, sokaga terk edilen can dostlari Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerekli bakim ve tedavilerini yapiyor.

Bakimlari tamamlanan kedi ve köpekler, Muratpasa ilçesindeki Karaalioglu Parki içerisinde olusturulan özel bir alanda uzman egitmen esliginde oturma, kalkma ve tuvalet gibi temel egitimler verildikten sonra sahiplendiriliyor.

Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani Seda Özel, insanlarin bir hevesle kedi ve köpekleri sahiplendigini belirtti.

Kedi, köpeklere bakmanin sorumluluk istedigini ve insanlarin çesitli nedenlerle hayvanlari sokaga biraktigini kaydeden Özel, "Sokaklardan bizlere misafir olarak gelen can dostlarin öncelikle bütün asilari ve gerekli bakim ve tedavileri yapiliyor. Can dostlar için de 4 aydir yeni sahiplerine kavusmalarini saglamak amaciyla da uzman egitmen esliginde otur-kalk ve tuvalet gibi temel egitimler veriyoruz. Egitim alan can dostlara yeni evlerini daha kolay alismalarini saglamak istiyoruz." dedi.

Özel, Karaalioglu Parki içerisinde yeni yapilan alanda her hafta sahiplendirme günü yapacaklarini ifade etti.

Yavru köpek sahiplenen Büsra Büyük, Büyüksehir Belediyesinin böyle bir egitim vererek, hayvanlari sahiplendirmesinin hosuna gittigini belirtti.