AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da "Is Dünyasi Istisare Toplantisi"nda konustu:Eren Bozkurt- "Vatandasimizin iradesi isin içinde ne kadar olursa, bu ülke o kadar büyür. Vatandasin iradesi devre disi birakildigi zaman bu ülke küçülür"- "Her zaman için içeriden üretilen vesayet ve istikrarsizlik olmustur. Türkiye'nin içindeki istikrarsizlik, kavgalar bunu getirmistir. Simdi yine karsimiza baska bir model çikiyor. Bir cumhurbaskani olacak, onun 7 yardimcisi olacak. Bunun 6-7 tanesi ortak karar almad

AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da "Is Dünyasi Istisare Toplantisi"nda konustu:Eren Bozkurt- "Vatandasimizin iradesi isin içinde ne kadar olursa, bu ülke o kadar büyür. Vatandasin iradesi devre disi birakildigi zaman bu ülke küçülür"- "Her zaman için içeriden üretilen vesayet ve istikrarsizlik olmustur. Türkiye'nin içindeki istikrarsizlik, kavgalar bunu getirmistir. Simdi yine karsimiza baska bir model çikiyor. Bir cumhurbaskani olacak, onun 7 yardimcisi olacak. Bunun 6-7 tanesi ortak karar almad

ADANA (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Vatandasimizin iradesi isin içinde ne kadar olursa, bu ülke o kadar büyür. Vatandasin iradesi devre disi birakildigi zaman bu ülke küçülür." dedi.

AK Parti'nin Adana milletvekili adayi Çelik, Adana Ticaret Odasi (ATO) tarafindan düzenlenen Is Dünyasi Istisare Toplantisi'na katildi.

Is insanlariyla bir araya gelen Çelik, burada yaptigi konusmada, ATO'nun ticaret, baris, isbirligi yapma kültürü barindirdigini belirtti.

Dünyada serbest ticaretle ilgili problemlerin baris ve isbirligine de yansidigini aktaran Çelik, "Dünyada aslinda her yükselen güç yükselisini serbest ticaret dalgasinin üzerinde sörf yapmaya borçludur. Ticaret, tüccar, dünyanin her tarafinda ne kadar güçlüyse, daha çok isbirligi alani üretebiliyorsa hem dünya barisi hem bulundugu ülkenin gücü o kadar çok pekismektedir." degerlendirmesinde bulundu.

Dünyada çok ciddi meydan okumalarin oldugunu belirterek, Rusya-Ukrayna Savasi'na dikkati çeken Çelik, söyle devam etti:

"Artik savaslar dönemi kapandi denilirken ilk defa böyle bir tabloyla karsi karsiya kalindi. Rus ve Ukrayna tahilinin dünyadaki tahil üretiminin önemli bir miktarini karsilamasi sebebiyle ilk defa dünyada Avrupa bölgesi dahil olmak üzere gida, tedarik zincirlerindeki ve tabii ki dogal gazda ilgili kriz ortaya çikti. Bütün bu tablo bize sunu gösteriyor. Bildiginiz dünya degisiyor. Benim çok sevdigim bir düsünürün güzel bir sözü vardir; 'Eski dünya ölüyor, yeni dünya dogamiyor. O yüzden simdi canavarlar zamani.' Evet eski dünyanin ölmekte oldugunu, 2. Dünya Savasi sonrasi kurulan düzenin dikislerinin yavas yavas sökülmekte oldugunu görüyoruz. Yeni bir dünyanin dogum sancilariyla kendisini çok göstermiyor. O zaman da kuralsizliklar, istikrarsizliklar pek çok kaotik gelisme hepimizin önüne bir problem, meydan okuma olarak gelmeye devam ediyor. Bütün bu tablo içerisinde yapmamiz gereken, biricik memleketimizi, göz bebegimizi, Türkiye'mizi siyasi, demokratik, ticari, finansal ve diger açilardan istikrarli tutmaya çalismak. Bütün bu sorunlarda ara bulucu olarak bütün bu meselelerin çözümüne katki saglamaya çalismak."

Çelik, Türkiye'nin birçok tehditle içli disli olan bir cografyada bulundugunu vurgulayarak, "Biz bütün bu cografyanin içerisinde bir istiklal alani, istikrar adasi, istikrar ülkesi olarak bütün bir bölge için ilham kaynagi olmaya devam ediyoruz. Bunda da tabii ki ticaret erbabinin, esnafimizin, tüccarlarimizin bütün bir bölgeyle isbirligi içerisinde bahsettigim sekilde ticari akiskanliklari arttirmasi, ticaret yollarini açik tutmasi, ticari isbirliklerini güçlü bir sekilde ortaya koymasinin çok büyük bir önemi var." diye konustu.

- "Küresellesmis bir dünyada en zayif halkaniz kadar güçlüsünüz"

Tahil krizinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, esir takasi konusunda oldugu gibi ortaya koydugu ara buluculugun dünyanin çok önemli bir meselesini çözdügünü belirten Çelik, sözlerini söyle sürdürdü:

"Arkasindan baktik ki yine bir çifte standart var. Yine bu tahilla ilgili olarak Avrupa'nin zengin ülkeleri payina düseni alirken fakir Afrika ülkeleri payina düseni alamiyor. Simdi bu kadar küresellesmis bir dünyada en zayif halkaniz kadar güçlüsünüz. Bunu en son pandemide gördük. Siz dünyada kendi ülkenizle ilgili ne kadar tedbir alirsaniz alin dünyanin bu kadar çok iç içe geçtigi bir ortamda eger bir ülkede pandemiyle ilgili yeterince tedbir alinamiyorsa asi yoksa, salgin devam ediyorsa, o bütün dünyada alinan tedbirlerin vardigi yeri asagiya düsürüyor. Ölüm sayilari artiyor, insanlar hayatini kaybediyor ve dünya yine büyük bir salgin tehdidiyle karsi karsiya olmaya devam ediyor. Burada bir sey görüldü. Ekonomisi bizden güçlü ya da diger alanlarda Türkiye'yle mukayese edildigi zaman daha güçlü gözüken ülkelerin hiçbirinin uçagi kalkip da baska ülkelere herhangi bir sekilde maske yardimi ya da diger tibbi yardimlar götürdügü görülmedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin uçaklari, milletimizin selamini götürerek, pandemi döneminde imkani olmayan, yeterince gücü olmayan, ihtiyaci olan ülkelere bu yardimlari yapti. Aslinda Türkiye'nin burada yaptigi sey, gerek saglik konusunda gerek diger alanlarda, hem bölgeye hem küresel sisteme mesaj verme açisindan istikrar adasi olmaya devam ettigini gösteren bir durum."

- "Kilit mesele istikrardir"

Istikrarin önemine vurgu yapan Çelik, "Bir ülkenin istikrarli bir sekilde yönetilmesi, siyaset dosyalarinin güçlü bir sekilde içeriklendirilmesi, sizin ürettiginiz emegin kiymetlenmesi, pekismesi, büyümesi, güçlenmesi ve zenginlesmesi açisindan da son derece kritiktir. Memleketin üretiminin artmasi, istihdamin artmasi demek, memleketteki demokratik kazanimlarin da korunmasi demektir. Bir ülkenin demokrasisiyle, o ülkenin orta sinifinin güçlü olmasi arasinda yüzde 100 bir baglanti vardir. Kilit mesele istikrardir." ifadesini kullandi.

Çelik, demokratik yolla seçilmis liderler içerisinde dünyada en tecrübeli kisinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan oldugunu belirtti.

Demokratik dönemlerde Türkiye'nin büyüdügünü, vesayet dönemlerinde ise küçüldügünü belirterek, "Vatandasimizin iradesi isin içinde ne kadar olursa, bu ülke o kadar büyür. Vatandasin iradesi devre disi birakildigi zaman bu ülke küçülür. Bundan 100 yil evvel içinde bulundugumuz sartlara bakin. O sartlar içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Efendiler yarin Cumhuriyet ilan edecegiz' demisti. O zamandan itibaren biricigimiz, göz bebegimiz, Cumhuriyetimiz ilan edildi. O günden beri de daha güçlendirmek, kuvvetlendirmek için cumhuriyetin degerlerini korumak için hepimiz var gücümüzle bulundugumuz alandan çalisiyoruz." diye konustu.

- "Kafalarindaki model hayata geçmeyecek"

Türkiye'nin siyasetini, demokrasini, ticaretini, ekonomisini disaridan yapilan saldirilarin geriletmedigini vurgulayan Çelik, sunlari kaydetti:

"Her zaman için içeriden üretilen vesayet ve istikrarsizlik olmustur. Türkiye'nin içindeki istikrarsizlik, kavgalar bunu getirmistir. Simdi yine karsimiza baska bir model çikiyor. Bir cumhurbaskani olacak, onun 7 yardimcisi olacak. Bunun 6-7 tanesi ortak karar almadan, herhangi bir karar alinamayacak, herhangi bir atama da yapilamayacak. Peki cumhurbaskani adayini belli ederken birisi masadan kalkti, 'Burasi kumar masasidir' dedi ve gitti. Simdi ayni masayi gözünüzün önüne getirin. Allah korusun, insallah öyle bir sey olmayacak asla. Getirin gözünüzün önüne, Türkiye'nin önemli bir karari var. O kararda masadan biri kalkti. Hepsinin mutabakati olmadan karar da alinamayacak. Memleket ne yapacak? Onlarin arasindaki küslügün giderilmesine bakacak. Böyle memleket yönetilebilir mi? Kafalarindaki bu model hayata geçmeyecek. Bu modeli hayata geçirme firsatlari olsa, Türkiye'ye agir zarar verecek çok agir bir vesayet yeniden hortlar. O zaman Türkiye eski iç meselelerine, sikintilarina, iç kavgalarina yeniden döner."

ATO Baskani Yücel Bayram, toplantinin ardindan Çelik'e hediye takdim etti.