ÖZEL HABER GÜNDEMI / 30 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 30 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türkiye genelinde 6 yilda 164 bin bina ve yerleske sifir atiga geçti

- Sifir Atik Projesi'nin baslatildigi 2017'nin haziran ayindan bu yana 20,4 milyon ton kagit-karton, 5,4 milyon ton plastik, 2,3 milyon ton cam ve yarim milyon ton metal, islenerek ekonomiye kazandirildi

- Toplanan atiklardan 62,2 milyar lira ekonomik kazanç saglandi, yaklasik 19 milyon kisiye de "Sifir Atik" egitimi verildi

(Yildiz Nevin Gündogmus/Ankara)


2- "Dijital birlik" sahaya çikmaya hazirlaniyor

- Insansiz hava, kara ve deniz araçlarinin yer aldigi "dijital birlik" üzerinde çalisan HAVELSAN, konseptin sahadaki ilk uygulamalarini bu yil göstermeyi amaçliyor

- HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar:

- "2023 yilinda bunlarin sahadaki gösterimlerine baslayacagiz. Barkan, Baha, Sancar'in artik dijital birligin bir bileseni olarak nasil çalisacagini, ayni sekilde 'tek er'in birlik içinde nasil konumlanacagini sahada gösterme zamani geldi"

(Göksel Yildirim/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)


3- Uzmanlar, kira uyusmazliklarinda arabulucu sarti getirilmesini degerlendirdi

- Gayrimenkul Hukuku Dernegi Baskani Ali Güvenç Kiraz: "Kira tespit davalari açisindan arabuluculuk mekanizmasi önemli bir görevi yerine getirecek"

- Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Baskani Ali Yüksel: "(Arabuluculuk süreci) Bu süre ticari uyusmazliklarda 4 hafta ve gerekirse 2 hafta uzatilabiliyor, kira iliskilerinde konu ticari ise 4 hafta sürüyor ve gerekirse 1 hafta uzatilabiliyor. Anlasmazlik konusu ticari olmayan normal kiralarda ise ara buluculuk süresi 3 hafta oluyor ve gerekiyorsa 1 hafta uzatilabiliyor"

(Ugur Aslanhan/Istanbul)


4- Türkiye yilda yaklasik 130 bin golfçüyü agirliyor

- Uluslararasi Golf Tur Operatörleri Birligi Türkiye Temsilcisi Cahit Sahin:

- "Bugün Malezya'dan, Kore'den, Çin'den, Vietnam'dan, Güney Afrika'dan oyunculari Antalya Belek'te, Avrupa'nin golf baskentinde görebiliyoruz"

- "Türkiye, golfte parlayan bir yildiz. Doga sartlari, iklimi, cografi kosullari, 12 ay boyunca hizmet veren tesisleriyle ayricalik sunuyor"

(Hatice Özdemir Tosun/Antalya) (Fotografli-Görüntülü)


5- VakifBank’in ABD’li voleybolcusu Ogbogu: "Türkiye, voleybol ve yasamak için çok güzel"

- "Türkiye ligi; Italya ve Polonya'ya göre biraz daha öne çikiyor diyebilirim. CEV Sampiyonlar Ligi yari finalinde 3 Türk takimi var"

(Bozhan Memis/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.