Türkiye Saglikli Kentler Birligi yetkilileri afet bölgesinde incelemelerde bulunduCem San

Türkiye Saglikli Kentler Birligi yetkilileri afet bölgesinde incelemelerde bulunduCem San

BURSA (AA) - Saglikli sehirler hareketinin gelisebilmesi amaciyla 2005'te Bursa Büyüksehir Belediyesi öncülügünde kurulan ve halen baskanligini Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'in yaptigi Türkiye Saglikli Kentler Birligi (SKB), deprem yaralarinin sarilmasi yönündeki çalismalara destek veriyor.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Avrupa bölgesinde Saglikli Sehirler Agi'ndaki 27 ülkeden biri olan Türkiye'de saglikli kentler hareketi yürüten Türkiye Saglikli Kentler Birligi, afet bölgesindeki üye belediyeleri yalniz birakmadi.

Üye belediye sayisi 150'ye ulasan Türkiye Saglikli Kentler Birligi Genel Sekreteri Dr. Ahmet Recep Tekcan, Türkiye Ulusal Ag Koordinatörü Nalan Fidan ve birlik personeli Mustafa Sevim, depremden etkilenen üye belediyelerde mevcut durumu tespit etmek için sahada temaslarda bulundu.

Saglikli Kentler Birligi üyesi olan Hatay, Kahramanmaras ve Gaziantep Nurdagi ilçesinde genis çapli incelemelerde bulunan birlik yöneticileri, depremin bölgedeki etkisi, çalismalar ve acil ihtiyaçlar hakkinda tespitlerde bulundu. Hatay'in Iskenderun, Antakya ve Defne ilçelerini de gezen birlik yetkilileri, depremin boyutunu, bölgedeki ihtiyaç ve talepleri yerinde gördü. Bölgedeki çadir kent ve konteyner kentleri de gezer birlik yönetimi, çocuklara çesitli hediyeler verdi.

Birlik yöneticileri daha sonra Bursa Büyüksehir Belediyesinin Hatay'daki Koordinasyon Merkezinde Türkiye Saglikli Kentler Birligi Baskani Alinur Aktas ile bir araya geldi.

Birlik Baskani Aktas'a saha izlenimleriyle ilgili bir rapor sunan birlik yönetimi ayni zamanda yapilacak çalismalarla ilgili Aktas ile istisarede bulundu. Türkiye Saglikli Kentler Birligi çatisi altinda her zaman üye belediyelerin yaninda olduklarini hatirlatan Aktas, depremden etkilenen tüm üye belediyelerin bir an önce ayaga kalkmasi için elbirligiyle çalisacaklarini bildirdi.

Öte yandan depremlerin ardindan Dünya Saglik Örgütü ve DSÖ Vakfi'nin acil durum ilan ederek baslattigi yardim kampanyasi da halen devam ediyor. Avrupa bölgesinde Saglikli Sehirler Aginda yer alan 27 ülke ve 100 sehre yapilan bu yardim çagrisiyla depremden etkilenen sehirlerde barinma alanlari olusturulmasi saglik ve sosyal hizmetler, giyim, gida ve hijyen malzeme gibi ihtiyaçlarin saglanmasi hedefleniyor. Gelen destekler Türkiye Saglikli Kentler Birligi tarafindan en kisa sürede ihtiyaç duyulan bölgelere ulastirilacak.