ABD'de kayip 2 genci arayan yetkililer 7 ceset bulduMurat Karadag

ABD'de kayip 2 genci arayan yetkililer 7 ceset bulduMurat Karadag

HENRYETTA (AA) - ABD'nin Oklahoma eyaletinde güvenlik güçleri, iki kayip genci aradiklari ev ve arazisinde 7 kisinin cesediyle karsilasti.

Okmulgee Kasabasi Polis Sefi Eddy Rice, yaptigi açiklamada, kayip 2 genci bulmak için bir ev ve arazisinde arama yaptiklarini belirtti.

Arama sirasinda 7 cesede ulastiklarini aktaran Rice, 14 yasindaki Ivy Webster ve 16 yasindaki Brittany Brewer'in cansiz bedenlerinin de cesetler arasinda oldugunu düsündüklerini söyledi. "Aradigimiz kisileri buldugumuza inaniyoruz." diyen Rice, hayatini kaybeden gençlerin ailelerine bassagligi dileginde bulundu.

Kesin kimlik tespitinin tibbi raporlarin ardindan açiklanacagini kaydeden Rice, "Kayiplari arama çalismalarimizi sonlandirdik. Topluma yönelik herhangi bir tehdit durumunun olmadigina inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Rice, cesetleri bulunan kisilerin ölüm nedenlerine iliskin açiklama yapmadi ancak bunlar arasinda cinsel istismarciliktan hüküm giyen ve arama yapilan evde yasayan Jesse McFadden'in de bulundugunu dile getirdi.

Yetkililer, haklarinda kayip ilani verilen Webster ve Brewer'in en son McFadden ile birlikte yolculuk yaparken görüldüklerinin rapor edildigini aktardi.

Mahkeme kaynaklarina göre, 2003 yilinda tecavüz ve resit olmayan kisilerle cinsel iliski suçlamalariyla tutuklanan McFadden, Ekim 2020'de serbest birakilmisti.

Öte yandan, yerel bir televizyon kanalina konusan Brittany Brewer'in babasi, kizinin cansiz bedeninin de bulunan cesetler arasinda oldugunu dogruladi.

Kizinin hafta sonu McFadden ailesiyle birlikte zaman geçirdigini söyleyen baba, pazar günü eve dönmesi gereken Britanny'nin o günden beri kayip oldugunu belirti.