Zelenskiy, kis öncesinde Avrupa'dan hava savunma sistemi yardimi talebini yinelediSenhan Bolelli

Zelenskiy, kis öncesinde Avrupa'dan hava savunma sistemi yardimi talebini yinelediSenhan Bolelli

GRANADA (AA) - Ispanya'nin Granada kentinde düzenlenen 3. Avrupa Siyasi Toplulugu (AST) toplantisina katilan Ukrayna Devlet Baskani Volodimir Zelenskiy, Rusya'nin saldirilarina karsi hava savunma sistemi yardimi talebini yineledi.

Zelenskiy, Granada'daki AST toplanti salonuna giriste gazetecilere yaptigi kisa açiklamada, "Çok zor bir kis bizi bekliyor. Kis boyunca Rusya'nin çok sayida saldirisina maruz kalacagiz. Rusya, Avrupa kitasi için bir tehdit olacak. Bundan dolayi mümkün oldukça çok hava savunma sistemine ve füzeye ihtiyacimiz var." dedi.

Ukrayna Devlet Baskani ayrica ABD iç siyasetinde yasanan gelismelerle ilgili yöneltilen bir soruya da "ABD Baskani (Joe) Biden ile görüsmemde de bizi yüzde 100 destekledigini söylemisti. ABD'de Kongrenin iki tarafi da bizi destekliyor. Ama seçim dönemlerinin her zaman karisik oldugunu biliyorum." cevabini verdi.

Diger yandan AST toplantisina ev sahipligi yapan Ispanya'nin Basbakani Pedro Sanchez de bugünkü toplantilarda Ukrayna'ya destek ve birlik mesaji vermeye devam edeceklerini, Zelenskiy ile ikili bir görüsme yapacagini söyledi.

Granada'da bir gün sürecek AST toplantisina 27 Avrupa Birligi (AB) üyesi ile 17 Avrupa ülkesinin lideri katiliyor.