Yunanistan'da 2020'de DHKP-C operasyonunda tutuklanan 11 kisi serbest birakildiDerya Gülnaz Özcan

Yunanistan'da 2020'de DHKP-C operasyonunda tutuklanan 11 kisi serbest birakildiDerya Gülnaz Özcan

ATINA (AA) - Yunanistan'in baskenti Atina’da terör örgütü DHKP-C'ye karsi düzenlenen operasyonla 2020'de gözaltina alinip terör örgütüne üyelik ve silah bulundurmak gibi gerekçelerle tutuklanan 11 kisinin serbest birakildigi bildirildi.

EFSYN gazetesinin haberinde, serbest birakilan 11 kisiden sadece birine silah bulundurmak suçlamasiyla 18 ay ceza verildigi, diger 10 kisinin ise beraat ettigi belirtildi.

Söz konusu kisilerin 2020'de tutuklandigi hatirlatilan haberde, serbest birakilan 11 kisinin 3 yildir cezaevinde oldugu ifade edildi.

Haberde, 18 ay ceza verilen kisinin de 3 yildir cezaevinde tutuklu bulunmasi nedeniyle saliverildigi kaydedildi.

Mart 2020'de Yunanistan terörle mücadele ekipleri "Türkiye'de çesitli olaylarla ilgisi bulunan DHKP-C örgütüne yönelik", Eksarhia ve Sepolya semtlerinde operasyon düzenlemisti.

Atina'daki "Türk Siyasi Mahkumlarla Dayanisma" isimli dernegin bürolarinda yapilan aramalarda, DHKP-C üyesi oldugundan süphelenilen 20'den fazla kisi gözaltina alinmisti.

Yunan polisi yaptigi açiklamada, Eksarhia'da Cavella Caddesi'ndeki bir evde yapilan aramada bir tünel tespit edildigini ve agir silahlarin ele geçirildigini kaydetmisti.