Bosna Hersek Radyo Televizyonu, depremzedeler için canli yayinda yardim kampanyasi düzenleyecekIsmail Özdemir,Elvir Hodzic

Bosna Hersek Radyo Televizyonu, depremzedeler için canli yayinda yardim kampanyasi düzenleyecekIsmail Özdemir,Elvir Hodzic

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Radyo Televizyonu (BHRT), 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için canli yayinda yardim kampanyasi gerçeklestirecek.

BHRT ve Bosna Hersek'teki yardim kurulusu Pomozi.ba isbirligiyle 16 Mart aksami düzenlenecek yardim kampanyasina, ülkedeki siyaset, is, sanat ve spor dünyasindan birçok isim katilacak.

Televizyonun Genel Müdürü Belmin Karamehmedovic, AA muhabirine, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenler için yardim toplanacagini ve bunu bir sosyal sorumluluk bilinciyle yaptiklarini söyledi.

Karamehmedovic, Türkiye'nin, Bosna Hersek için bir dost oldugunu belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Bize gelen geri dönüslere bakilirsa düzenlenecek programa ilgi çok fazla. Finansal olarak ne kadar toplanir bilemiyorum ama depremzedelerle gösterecegimiz dayanisma harika olacak. Bununla birlikte, dostlarimizin yaninda oldugumuzu göstermek, sikinti çeken insanlarin yalniz olmadigini göstermek çok önemli çünkü Bosna Hersek vatandaslari, zor dönemlerden geçti ve destek vermenin ne kadar anlamli oldugunu biliyorlar."

BHT1 kanalinda yayinlanacak programda, ünlü isimlerin telefonlara cevap verecegini aktaran Karamehmedovic, televizyon yayininda toplanan maddi yardimlarin Pomozi.ba araciligiyla deprem bölgesine ulastirilacagini kaydetti.