Yozgat'ta afetzede kadinlar depremin izlerini devam ettikleri kurslarla silmeye çalisiyorÖmer Ertugrul

Yozgat'ta afetzede kadinlar depremin izlerini devam ettikleri kurslarla silmeye çalisiyorÖmer Ertugrul

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta yurt ve misafirhanelere yerlestirilen depremzede kadinlar, filografi, örgü ve ahsap yakma kurslarina katiliyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan Diyanet Isleri Baskanligi Yozgat Sehit Ibrahim Yilmaz Egitim Merkezi'nde konaklamaya baslayan depremzede kadinlara yönelik Yozgat Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan çesitli kurslar düzenlendi.

Kurslara katilan kadinlar, filografi yapiyor, patik, çanta gibi çesitli örgü isleri, ahsap yakma sanatiyla depremin etkilerinden uzaklasmaya çalisiyor.

Halk Egitim Merkezi Müdürlügünde görevli usta ögretici Zeynep Senol, gazetecilere, depremzedelere yönelik el sanatlari kursu düzenlediklerini söyledi.

Depremzedelerin yasadigi kötü anilari unutturmayi amaçladiklarini belirten Senol, "Kursumuza katilan depremzedeler burada bir isle mesgul oluyor, üretim yapiyor, kendilerine veya yakinlarina hediyelik esya yapiyor. Sohbet ederek sosyallesiyorlar. Insallah burada yaptigimiz faaliyetlerle depremin etkisini bir nebze unutturabilmisizdir. Kursumuza 30 depremzede katliyor." dedi.

Malatya'dan gelen depremzede Suna Altinsuyu da kendilerini misafir ettikleri için Yozgatlilara tesekkür ederek, "Depremzedelerin morali biraz daha iyi duruma gelsin diye kurslar açildi. Bundan memnunuz. Bunlarla mesgul olarak depremi unutup, stres atiyoruz. Bizim için iyi oldu." diye konustu.

Kursiyer Leyla Izsüren, Hatay'in Hassa ilçesinden geldigini söyleyerek, "El isi yapiyoruz, çanta örüyorum. Burada sohbet ediyoruz, bir çok etkinlik yaparak desarj oluyoruz. Bir nebze olsun deprem günlerini unutuyoruz. Burada günlerimiz çok güzel geçiyor. Kahvalti yaptiktan sonra kursa geliyoruz, bizim için çok iyi oluyor." ifadelerini kullandi.