Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti'nda sanat galerisini andiran istasyonUgur Aslanhan- Istanbullularin hizmetine girecek metro hattinin Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Istasyonu'nun seramik duvarinda Türkiye haritasi yer aliyor- Ülke genelinde sehir hastanelerinin bulundugu illerin yer aldigi rölyef duvarlarda, söz konusu kentleri simgeleyen agaç resimleri yolculari karsiliyor

Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti'nda sanat galerisini andiran istasyonUgur Aslanhan-  Istanbullularin hizmetine girecek metro hattinin Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Istasyonu'nun seramik duvarinda Türkiye haritasi yer aliyor- Ülke genelinde sehir hastanelerinin bulundugu illerin yer aldigi rölyef duvarlarda, söz konusu kentleri simgeleyen agaç resimleri yolculari karsiliyor

ISTANBUL (AA) - 8 Nisan'da açilisi gerçeklestirilecek Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti'nin Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Istasyonu sanat galerisini andiriyor.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan yüzde 5 ilerleme seviyesinde devralinan ve aradan geçen sürede 7 gün 24 saat esasli çalismayla hizmete hazir hale getirilen Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti 8 Nisan Cumartesi açiliyor.

Basaksehir Metrokent Metro Istasyonu'ndan baslayan 6,2 kilometrelik projede Onurkent, Sehir Hastanesi, Kayasehir ve Kayasehir Meydan istasyonlari olmak üzere 4 durak mevcut.

Tasarim hizi 80 kilometre olan araçlar vasitasiyla saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek kapasitesi bulunan metro hattinin özellikle sehir hastanesine ulasmak isteyenler için büyük kolaylik saglamasi bekleniyor.

Bakanlik tarafindan 10 bin 250 metrelik tünel insaati, 295 metrelik viyadük imalati, 11 bin 595 metrelik ray döseme islemi ve 32 bin 661 metrekarelik kapali alan insaatinin gerçeklestirildigi metro hatti, son teknoloji elektromekanik ve sinyalizasyon imalatlariyla da dikkati çekiyor.

Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti ayni zamanda diger toplu tasima modlariyla da entegre olarak Istanbullularin ulasimina büyük kolaylik saglayacak. Proje; Metrokent istasyonunda Bagcilar-Olimpiyatköy hattina, Kayasehir duraginda Halkali-Istanbul Havalimani hattina entegre olacak. Bu entegrasyonla Güngören, Bagcilar, Bahçelievler ve Basaksehir ilçelerinin Istanbul Havalimani'na metroyla ulasimi da saglanacak.

- Sehir hastanelerinin bulundugu iller agaçlarla temsil ediliyor

Metro hatti, sahip oldugu özelliklerin yani sira adeta bir sanat galerisini andiran Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Istasyonu ile de dikkati çekiyor.

Bu istasyonda seramik duvarda Türkiye haritasi yer aliyor. Bu haritada ülke genelinde sehir hastaneleri bulunan iller yer aliyor. Ayrica rölyef duvarlarda sehir hastanelerinin bulundugu illeri simgeleyen agaç resimleri de yolculari karsiliyor.

Duvarda Adana'yi dis budak, Sanliurfa'yi Ahlat, Kayseri'yi ceviz, Ankara'yi göknar ve akçaagaç, Isparta'yi Ardiç, Ordu'yu dogu kayini, Trabzon'u ak sögüt, Kütahya'yi porsuk, Yozgat'i mavi ladin, Erzurum'u hus, Samsun'u aglayan çam, Elazig'i mavi servi, Istanbul'u çam ile sakura, Mersin'i portakal, Konya'yi mese, Eskisehir'i kizilçam, Tekirdag'i ihlamur, Gaziantep'i fistik, Izmir'i fistik çami, Kocaeli'yi gürgen, Bursa'yi kestane, Manisa'yi çinar agaci temsil ediyor.

Öte yandan istasyonda Istanbul'u temsilen yapay çam, Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olan ve bu ülkenin ulusal simgeleri arasinda yer alan sakura agaci bulunuyor.

Son teknolojiyle donatilan istasyonda bebek bakim odasi, mescid ve tuvalet gibi yolcularin her türlü ihtiyacini karsilayacak alanlar da yer aliyor.