Tuz Dagi'nda "Türk Mutfagi Haftasi" etkinliklerinde yöresel ev yemekleri tanitildiBülent Mavzer

Tuz Dagi'nda "Türk Mutfagi Haftasi" etkinliklerinde yöresel ev yemekleri tanitildiBülent Mavzer

IGDIR (AA) - Dogu Anadolu'nun en büyük tuz rezervlerinden olan ve çok sayida turistin ziyaret ettigi Igdir'daki Tuz Dagi'nda "Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri kapsaminda, yöresel lezzetlerin tanitimi yapildi.

Cumhurbaskanligi himayelerinde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in öncülügünde düzenlenen "Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde, Igdir Valiligi ve Igdir Belediyesi koordinesinde, Kültür ve Turizm Il Müdürlügü tarafindan Tuzluca ilçesindeki Tuz Dagi'nda tanitim programi gerçeklestirildi.

Türk halk müzigi konseri ve Kafkas dans gösterisiyle baslayan programda, Igdir Valisi ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Engin Sariibrahim, Il Emniyet Müdürü Oguzhan Yonca, Il jandarma Komutani Jandarma Albay Necdet Karaca, Kültür ve Turizm Il Müdürü Nebi Isik ve diger ilgililer stantlari gezerek yemekler hakkinda bilgi aldi.

Sariibrahim, burada yaptigi konusmada, etkinligin yapildigi Tuz Magarasi'nin Türkiye'de önemli turizm merkezi olma yolunda ilerledigini belirtti.

Magaralarin sürekli tanitimini yaptiklarini dile getiren Sariibrahim, "Yöremizin kadinlarinin yaptigi yemeklerin burada sergilenmesi bizlere ayrica mutluluk veriyor. Kadin degistikçe, kadin ürettikçe toplumun degisecegine ve üretecegine inaniyoruz. Bu manada kadinlarimizi destekliyoruz." dedi.

Kadin asçilardan Pinar Bindik de Türkiye'nin farkli kentlerinde yöresel yemek programlarina katildiklarini, Tuz magaralarinda böyle bir etkinlikte yemeklerin tanitilmasinin kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Müserref Kiziltas da Igdir'a, Tuzluca'ya ait yemekleri magarada tanittiklarini ifade ederek, kentin tanitimina katki sunmaktan duydugu mutlulugu vurguladi.

Programda katilimcilara yöresel lezzetler ikram edildi.