Türkiye'deki Cumhurbaskani ve Milletvekili Seçimleri için Avusturya'da oy kullanma islemi basladiAskin Kiyagan- Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun:- "Demokrasilerde biliyorsunuz tüm vatandaslarin en kutsal görevlerinden biri oy vermektir, ülkesinin gelecegini belirlemekte üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmektir"

Türkiye'deki Cumhurbaskani ve Milletvekili Seçimleri için Avusturya'da oy kullanma islemi basladiAskin Kiyagan- Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun:- "Demokrasilerde biliyorsunuz tüm vatandaslarin en kutsal görevlerinden biri oy vermektir, ülkesinin gelecegini belirlemekte üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmektir"

VIYANA (AA) - Türkiye'deki Cumhurbaskani ve Milletvekili Seçimleri için Avusturya'da Viyana, Salzburg ve Bregenz baskonsolosluklarinda oy kullanma islemi yerel saatle 09.00’da basladi.

Türkiye'de 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için vatandaslar, yerel saatle 09.00'dan 21.00'a kadar bu 3 baskonsoloslukta oylarini kullanabilecek.

Yaklasik 110 bin seçmenin 27 Nisan-9 Mayis tarihlerinde oy verebilecegi ülkede ilk gün sandiga yogun ilgi gösterildi.

Avusturya'da bu yil ilk defa Graz, Linz ve Innsbruck kentlerinde de 29-30 Nisan ve 1 Mayis tarihlerinde seçmenler sandik basina gidebilecek. Ilk defa sandik kurulan bu 3 sehirde 09.00-18.00 saatlerinde seçmenler, vatandaslik görevlerini yerine getirebilecek.

Oyunu kullanan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, gazetecilere yaptigi açiklamada, seçimlerin ilk gününde Viyana Baskonsoloslugu'na vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini, ilk gün olmasi nedeniyle bu tür yogunluklarin anlasilir oldugunu kaydederek 9 Mayis saat 21.00'e kadar oy verebileceklerini, bu uzun süre zarfinda çok fazla beklemeden vatandaslik görevlerini yerine getirebileceklerini söyledi.

- "Insallah 9 Mayis'a kadar vatandaslik görevlerini yerine getirmis olacaklar"

"Vatandas olarak oyumuz bizim çok degerli, demokrasilerde biliyorsunuz tüm vatandaslarin en kutsal görevlerinden biri oy vermektir. Ülkesinin gelecegini belirlemekte üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmektir." diyen Ceyhun, sunlari kaydetti:

"Hepimiz de vatandaslar olarak bu sorumlulugun bilincindeyiz. Bundan en ufak bir süphem yok. Avusturya'da yasamakta olan vatandaslarimizin da örnegin bugün sabah görüyoruz Salzburg ve Bregenz'de de farkli degil akin akin geldiklerini ve oylarini vermek istediklerini. Bu, bizi sevindiriyor. Insallah 9 Mayis’a kadar da tüm seçmenlerimiz bu vatandaslik görevlerini yerine getirmis olacaklar."

Ceyhun, vatandaslara bir kez daha çagrida bulunarak 3 baskonsoloslukta 14 gün gibi uzun bir sürede oy verme isleminin gerçeklestirilebilecegini, oy kullanmanin Avusturya'da çok rahat hale geldigini vurguladi.

Geçen seçim dönemine oranla olanaklarin daha da artirildigini, bu nedenle katilimin daha yüksek olmasini temenni ettigini dile getiren Ceyhun, her oyun ülkenin gelecegi açisindan çok degerli oldugunu sözlerine ekledi.

Viyana Baskonsoloslugu'nda hafta içi 5, hafta sonu 8 sandik vatandaslarin hizmetine sunulurken Bregenz ve Salzburg'da hafta içi 2, hafta sonu 3 sandik kurulacak.

Ülkede ilk defa Linz'de 5, Graz'da 2 ve Innsbruck'ta 3 sandikta oy kullanilabilecek.