Adana'da FETÖ'nün "ev abisi" oldugu iddia edilen saniga 15 yila kadar hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da FETÖ'nün "ev abisi" oldugu iddia edilen saniga 15 yila kadar hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da, FETÖ'nün "ev abisi" oldugu iddia edilen sanik hakkinda, "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Cumhuriyet Bassavciliginca adli kontrol tedbiri uygulanan M.A. hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. FETÖ'nün "ev abisi" oldugu iddia edilen M.A. için "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle hazirlanan iddianame, 11. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, hakkinda FETÖ sorusturmasi yürütülen tanik M.D'nin ifadelerine yer verildi.

M.A. ile örgüte ait evde sohbet toplantilarina katildiklarini belirten tanik, "Biz M.A. ile FETÖ'ye bagli evde kaliyorduk. Bu evde örgüt elebasina ait kitaplar okutuluyordu. Ben bölge talebe mesulü olarak faaliyet yürütüyordum. M.A. ise örgüt içinde 'ev abiligi' görevini yapiyordu. Ayrica örgütsel faaliyetleri için farkli kod isimleri kullaniyordu." ifadesini kullandi.

Iddianamede, FETÖ'ye ait evlerde kaldigi anlatilan M.A'nin örgüt üyeliginden hakkinda islem yapilan kisilerle irtibatinin belirlendigi bilgisine de yer verildi.

Sanigin "mahrem imam"larin talimatiyla hareket ettigi, örgüt evine çagirdigi ögrencileri üniversite veya askeri okul kazandiktan sonra da takip ettigi, FETÖ'ye ait evlerde kaldigi, il disindaki askeri ögrencilerin takibini yaptigi ve örgütsel sohbetlere katildigi belirtilen iddianamede, M.A'nin "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istendi.

Sanik M.A, iddianamedeki ifadesinde hakkindaki suçlamalari kabul etmedi.