Trive Yatirim'dan üst düzey atamaAbdulselam Durdak-Finansal hizmetlerin tecrübeli isimlerinden Tugberk Çitilci, 2 Mayis itibariyla Trive Yatirim’da Arastirma Direktörü olarak görevine basladi

Trive Yatirim'dan üst düzey atamaAbdulselam Durdak-Finansal hizmetlerin tecrübeli isimlerinden Tugberk Çitilci, 2 Mayis itibariyla Trive Yatirim’da Arastirma Direktörü olarak görevine basladi

ISTANBUL (AA) - Hisse senedi, VIOP, yatirim fonlari, tahvil-bono, eurobond, türev ürünler, hisse senedi kredisi, halka arz, yatirim danismanligi, ödünç hisse islemleri gibi genis bir yelpazede hizmet sunan Trive Yatirim, kadrosunu finansal hizmetlerin tecrübeli isimlerinden Tugberk Çitilci'yle güçlendirdi.

Trive Yatirim açiklamasina göre, Ingiltere’de Portsmouth Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden lisans diplomasini aldiktan sonra Marmara Üniversitesi’nde sermaye piyasalari ve borsa alanlarinda derinlestirdigi akademik çalismalariyla bankacilik doktorasini tamamlayan Çitilci, 2 Mayis itibariyla Trive Yatirim’da Arastirma Direktörü olarak görevine basladi.

Sermaye Piyasasi Kurulu’ndan ileri düzey ve türev araçlar lisanslarina sahip olan Çitilci, finansal hizmetler sektöründe 20 yili askin tecrübeye sahip. Çitilci'nin is dünyasina ilk adimlarini attigi kurumlardan biri, Alternatif Yatirim’in arastirma bölümü oldu.

Türkiye'nin tarimsal kimya ve gida sektörleriyle ilgili arastirma raporlari yayimlayan Çitilci, 2008'den itibaren çesitli araci kurumlarda Varlik Yönetimi ve Arastirma bölümlerinde yöneticilik yapti. ALB Yatirim'in Hazine bölümünde Stratejist olarak görev yaptiktan sonra 3 yil boyunca Sanko Yatirim'da, Nisan 2016-Ocak 2022 arasinda ise GCM Yatirim'da Arastirma Müdürü pozisyonunda çalisan Çitilci, Nisan 2022'den itibaren InvestAZ Arastirma Direktörü olarak görev yapiyordu.

Açiklamaya göre, Çitilci’nin "Para & Psikoloji" kitabi Türkiye’de yayinlanan en kapsamli davranisçi finans eseri olarak yer aliyor.

1986’dan beri Türkiye’nin önde gelen genis yetkili araci kurumlarindan biri olan ve sifir komisyon is modelini kalici hale getiren Trive Yatirim, bu atama ile yenilikçi islem altyapisiyla kolaylastirdigi yatirim hizmetlerini, rehber niteligindeki piyasa analizleriyle daha da güçlendirmeyi hedefliyor.