Trabzon'un saglik turizmi potansiyeli Azerbaycan'da tanitildiMeltem Yilmaz Karakurum- Azerbaycan Cumhuriyeti Sahibkarlar Teskilatlari Milli Konfederasyonu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi arasinda isbirligi protokolü imzalandi

Trabzon'un saglik turizmi potansiyeli Azerbaycan'da tanitildiMeltem Yilmaz Karakurum- Azerbaycan Cumhuriyeti Sahibkarlar Teskilatlari Milli Konfederasyonu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi arasinda isbirligi protokolü imzalandi

TRABZON (AA) - Trabzon'un saglik turizmine yönelik potansiyelinin Azerbaycan'in baskenti Bakü'de tanitildi.

TTSO'dan yapilan yazili açiklamada, Trabzon'da turizm ve özellikle saglik turizmi olanaklarinin tanitimini yapmak, Azerbaycan'daki potansiyelin Trabzon'a yönlendirilmesini saglamak için TTSO öncülügünde, THY is birligiyle Azerbaycan'in baskenti Bakü'ye ziyaret gerçeklestirildigi bildirildi.

Bakü'de öncelikle bir tanitim ve bilgilendirme organizasyonu düzenlendigi ifade edilen açiklamada, Türk Hava Yollari Azerbaycan Müdürü Hamid Eldeleklioglu ve THY tarafindan davet edilen seyahat acentelerine Trabzon'un turizm potansiyeli ve saglik kuruluslari hakkinda bilgiler aktarildigi vurgulandi.

Açiklamada, Trabzon heyetinin, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bagci'yi da ziyaret ettigi aktarilarak, Bakü'de turizm ve saglik turizminin isleyisi ve sektör için dikkat edilmesi gereken konular hakkinda bilgi alindigi kaydedildi.

Azerbaycan'da bulunan is adamlari ile Trabzon'daki is adamlari arasinda baglarin artirilmasi, saglik turizmi alaninda faaliyet gösteren kuruluslarin Trabzon'a yönlendirilmesi için yapilacak çalismalarda önderlik edecek 7 bine yakin üyesi bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Sahibkarlar Teskilatlari Milli Konfederasyonunun (ASK) ziyaret edildigi belirtilen açiklamada, TTSO ile ASK arasinda isbirligi protokolü imzalandigi ifade edildi.

Açiklamada, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk firmalarla da isbirligi kanalinin olusturulmasi için MÜSIAD Azerbaycan'in ziyaret edildigi kaydedilerek, "Bu ziyarette, turizm ve saglik turizmi için Azerbaycan pazari hakkinda bilgiler alindi ve Bakü ile Trabzon arasinda ticaret ve sanayi alaninda gelistirilmesi gereken konular hakkinda fikir alisverisinde bulunuldu." denildi.

- "Ilimiz için saglik turizmi gibi alternatifler çok önemlidir"

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen TTSO Yönetim Kurulu Baskani Erkut Çelebi, Azerbaycan'a verimli bir ziyaret gerçeklestirdiklerini belirtti.

Azerbaycan'in hem Türkiye hem de Trabzon için çok önemli pazarlardan biri olduguna isaret eden Çelebi, sunlari kaydetti:

"Turizmin yaz aylarinda çok aktif oldugu fakat diger dönemlerde yogunlugun azaldigi ilimiz için saglik turizmi gibi alternatifler çok önemlidir. Azerbaycan'da bulunan potansiyelin sehrimize yönlendirilmesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi, bu gibi ziyaretlerin yani sira sehrimizde alim heyetleri, workshoplar ve ikili is görüsmesi etkinlikleri düzenleyecektir."