BBP Genel Baskani Destici: "14 Mayis'tan sonra staj ve çiraklik magdurlari da emeklilik hakkina kavusacak"Isa Toprak

BBP Genel Baskani Destici: "14 Mayis'tan sonra staj ve çiraklik magdurlari da emeklilik hakkina kavusacak"Isa Toprak

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, 14 Mayis'tan sonra staj ve çiraklik magdurlarinin da EYT kapsaminda emeklilik hakkina kavusacagini söyledi.

Destici, Haci Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen 7. Olagan Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, tüm çalisanlarin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutladi.

CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu'nun "Türkiye'nin bölünmesi için ABD, AB, emperyalizm ve teröristlerin destegiyle cumhurbaskani adayi yapildigini" ileri süren Destici, IYI Parti Genel Baskani Aksener'e de milliyetçi bir partinin genel baskani olarak bu masada bulundugu gerekçesiyle elestirilerde bulundu.

BBP Genel Baskani Destici, "Gerçek bir milliyetçi, kendi sondaj gemilerimizle, kendi denizlerimizde, Karadeniz'de, Sakarya gaz sahamizda buldugumuz ve bugün milletimizin kullanimina sunulan gaz için 'Acaba gerçekten çikti mi? Yoksa Rusya'dan mi gönderildi?' der mi? Demez." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in dogal gazin ücretsiz kullanimiyla ilgili verdigi müjdelere isaret eden Destici, "Sana da bedava Aksener. Kiliçdaroglu'na da bedava. Babacan'a da bedava. Davutoglu'na da bedava. Karamollaoglu'na da bedava. Ancak, yedili masadaki ortaginizin uzantisi olan PKK'ya, YPG'ye, terör örgütlerine yok. Onlara IHA, SIHA, onlara akilli bomba, onlara roket." ifadelerini kullandi.

- "Diger sözlesmeliler de kadroya geçecek"

Çikarilan yasa ile emeklilikte yasa takilanlarin sorununun çözüldügünü, binlerce sözlesmeli çalisanin kadroya alindigini hatirlatan Destici, "14 Mayis'tan sonra staj ve çiraklik magdurlari da emeklilik hakkina kavusacak. Diger sözlesmeliler de kadroya geçecek. Birinci derecedeki herkesin 3600'e (ek gösterge) hak kazanmasi için elimizden gelen bütün mücadeleyi verecegiz. Hiç süpheniz olmasin. Cumhur Ittifaki yapti, yine yapacak." dedi.

Destici, 14 Mayis'ta gerçeklestirilecek seçimlerde Cumhurbaskani Erdogan ve kendisine destek verilmesini istedi.