Teknopark Istanbul ve Marmara Teknokent girisimleri yatirimcilarla bulustuElif Ferhan Yesilyurt- Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - “Açik Kapi etkinlikleri, girisimlerimiz ile is dünyasi arasinda bir köprü görevi görüyor"

Teknopark Istanbul ve Marmara Teknokent girisimleri yatirimcilarla bulustuElif Ferhan Yesilyurt- Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu:
- “Açik Kapi etkinlikleri, girisimlerimiz ile is dünyasi arasinda bir köprü görevi görüyor"

ISTANBUL (AA) - Teknopark Istanbul ve Marmara Teknokent’te çalismalarini sürdüren 8 girisim, 9’uncusu düzenlenen “Açik Kapi: Is Dünyasi ile Bulusma" etkinliginde yatirimcilar ve is dünyasindan temsilcilerle bir araya geldi.

Teknopark Istanbul'dan yapilan açiklamaya göre, Türkiye girisimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden Teknopark Istanbul’un, kuluçka merkezi Cube Incubation araciligiyla düzenledigi “Açik Kapi: Is Dünyasi ile Bulusma" etkinliklerinin 9’ncusu, Marmara Teknokent ortakliginda gerçeklestirildi.

Cube Incubation yerleskesinde düzenlenen etkinlige TÜBITAK Baskani ve Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, sahne alan girisimlerle görüserek, projeleri yakindan inceledi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, geleneksel hale gelen etkinligin önemine deginerek, “Açik Kapi etkinlikleri, girisimlerimiz ile is dünyasi arasinda bir köprü görevi görüyor. TÜBITAK, THY Teknik ve ASELSAN gibi büyük kurumlara, girisimlerin projelerini anlatma sansi yakalamasi açisindan çok önemli. Bu sayede yeni is birliklerinin olusmasina zemin hazirlaniyor.” ifadelerini kullandi.

Etkinlik kapsaminda projelerini sergileyen Teknopark Istanbul ve Marmara Teknokent girisimleri söyle:

"Akkoç Teknoloji: Su kaynaklarinda gözlem ve operasyon yapan kasiflerin, kesiflerini mümkün hale getirmesine imkan saglayan teknolojiler gelistirmekte. Anatek Kimya: Su molekülleri üzerinde nano boyutta çalisarak, yasam için temel ihtiyaç olan suyun aritilmasina, dogal kaynaklarin ve enerjinin verimli kullanilmasina olanak saglayan çevre teknolojileri üretiyor. Artekya: Metal, cam, seramik, ahsap, tekstil gibi birçok yüzey için nano kaplama ürünleri gelistirmekte. Deltaron: Otomotiv, havacilik, uzay, denizcilik, enerji ve savunma sanayiine yönelik, yurt disina bagimliligi ortadan kaldiran yüksek teknolojili kompozit parçalari gelistiriyor.

Move On: Bilgisayarli görü & yapay zeka yazilimlari ve sensör füzyonu & IoT teknolojileri ile yeni nesil tarimsal çözümler gelistirmektedir. Tekno DC: Siber saldirilara karsi konumlandirildigi aglari güvenli tutarak, ag içerisinde bulunan uygulamalarin ve sunucularin saglikli sekilde çalismasini saglayan ve Botnet saldirilarini engelleyen siber güvenlik araci gelistirmektedir. Teta Cam: Yeni nesil akilli cam teknolojileri gelistirmektedir. Watts Electron: Yenilikçi projeler ile hasta izleme teknolojileri, tibbi cihazlar ve sensörler gelistiriyor."