Kocaeli'de bir kisinin biçaklanarak öldürülmesine iliskin davada mütalaa açiklandiTahir Turan Eroglu- Saniklardan 1'inin müebbet, 2'sinin 12 yildan 18'er yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi

Kocaeli'de bir kisinin biçaklanarak öldürülmesine iliskin davada mütalaa açiklandiTahir Turan Eroglu- Saniklardan 1'inin müebbet, 2'sinin 12 yildan 18'er yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi

KOCAELI (AA) - Kocaeli'nin Izmit ilçesinde "tavuklarin bahçeye girmesi"nden çikan kavgada 1 kisinin biçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklu 3 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu saniklar Ö.E.D, Y.M.M. ile agabeyi I.M, maktul Oguzhan I'nin annesi H.I. ve esi S.I. ile taraf avukatlari katildi.

Tanik E.K'nin dinlenilmesinin ardindan söz verilen maktulün annesi H.I, tüm saniklardan sikayetçi oldugunu belirtti.

Sanik Ö.E.D'nin avukatinin, kavganin ardindan müvekkilini olay yerinde görüp görmedigi sorusuna anne H.I, "Olay yerinde Ömer'i görmedim ancak biçagi saklayacak kadar olaya dahil oldugu anlasiliyor. Çocuguma kim zarar verdiyse önce Allah'a, sonra mahkeme heyetine güveniyorum. Bir tavuk için adam vurulmaz." cevabini verdi.

Müsteki avukati, taniklarin, saniklarla akraba ve arkadas iliskisi içinde olduklari için onlari koruyucu nitelikte beyanda bulunduklarini savundu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, Y.M.M. ve agabeyi I.M'nin "haksiz tahrik altinda kasten öldürme" suçundan 12 yildan 18'er yila kadar, Ö.E.D'nin ise haksiz tahrik indirimi uygulanmaksizin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Söz verilen sanik Ö.E.D, maktulün ailesi kadar olmasa da kendisinin de magdur oldugunu, olayi en ince ayrintisina kadar hiçbir sey saklamadan anlattigini, suçsuz oldugunu ancak olayin üstüne kaldigini ileri sürdü.

Ö.E.D'nin avukati, sanik Y.M.M'nin, biçagi kullananin kendisi oldugunu itiraf etmesi ve Adli Tip Kurumu raporunda ölüm sebebinin tek biçak darbesi olarak görülmesine karsin müvekkilinin suçlanmasinin kabul edilemez oldugunu ifade etti.

Dosyadaki delillerde çeliski bulundugunu, müvekkilinin olayin içinde olmadiginin anlasildigini, tutuklu kalmasini gerektirecek hiçbir delil bulunmadigi öne süren müdafi, müvekkilinin 17 aylik tutukluluk halinin sona ermesini ve mütalaa hakkinda savunma için süre verilmesini istedi.

Sanik I.M, Oguzhan I. ile yasadiklari gerginlik anindan itibaren polisi aradiklarini, maktulün, anne ve babasini darbetmesine ragmen polisten yardim istediklerini, dogmamis çocuguna küfür etmesi üzerine evin önünden uzaklasmasi için tas attigini, yumruklastiklarini, daha sonra kardesinin yanlarina gelmesiyle olayin yasandigini aktardi.

Tutuklu bulundugu süreçte hamile esinin dogum yaptigini, evinin kundaklandigini, aracinin zarar gördügünü, ailesinin korkudan kenti terk etmek zorunda kaldigini savunan I.M, tahliye talebinde bulundu.

I.M'nin avukati, müvekkilinin ölüm olayina dahli olmadigini, açiklanan mütalaanin maddi gerçekle uyusmadigina deginerek, savunma için süre talep etti.

Sanik Y.M.M. de anne ve babasinin darbedilmesi üzerine polisi aradiklarini, agabeyinin disari çikmasi üzerine kendisinin de pesinden gittigini, Oguzhan I'nin agabeyine biçak çekmesi üzerine onu korumak için kendi biçagini savurdugunu, elinin de kesildigini, "baska birine zarar gelmemesi" düsüncesiyle biçagi arkadasi Ömer'e teslim ettigini, kaçmadigini ve ifade vermek için polise kendisinin gittigini iddia etti.

Sanigin avukati, dosyadaki çeliskilerin giderilmesini, olayin mesru müdafaa olarak degerlendirilmesini ve mütalaaya iliskin savunma için süre verilmesini istedi.

Saniklarin tutukluluk hallerinin devamina hükmeden mahkeme heyeti, sanik ve avukatlarinin mütalaaya iliskin savunma hazirlamasi için durusmayi erteledi.

- Olay

Kocaeli'nin Izmit ilçesinde 8 Ocak 2022'de, Bekirdere Mahallesi Murat Sokak'ta tavuklarin bahçeye girmesi nedeniyle komsular arasinda çiktigi öne sürülen kavgada, Oguzhan I. (26) biçakla öldürülmüstü.

Kavgaya karistiklari iddiasiyla gözaltina alinan 7'si ayni aileden 8 süpheliden Y.M.M, Ö.E.D. ve I.M. tutuklanmis, digerlerine adli kontrol tedbirleri uygulanmisti.