Sisecam Yönetim Kurulu Baskani Kirman'a "Yilin Cama Deger Katan Insani" ödülüMehmet Kadir Kilinç- Prof. Dr. Ahmet Kirman:- "Cam gibi böylesi essiz malzemeye deger katan endüstrinin en prestijli ödüllerinden biriyle ödüllendirilmis olmaktan çok onur duyuyorum"

Sisecam Yönetim Kurulu Baskani Kirman'a "Yilin Cama Deger Katan Insani" ödülüMehmet Kadir Kilinç- Prof. Dr. Ahmet Kirman:- "Cam gibi böylesi essiz malzemeye deger katan endüstrinin en prestijli ödüllerinden biriyle ödüllendirilmis olmaktan çok onur duyuyorum"

ISTANBUL (AA) - Sisecam Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kirman, Phoenix Award Committee tarafindan verilen "The Glass Person of the Year 2023-Yilin Cama Deger Katan Insani" ödülüne layik görüldü.

Sisecam'dan yapilan açiklamaya göre, Kirman, global cam sektörünün gelisimine yönelik katkilari nedeniyle her yil Phoneix Award Committee (Phoneix Ödülü Komitesi) tarafindan verilen "The Glass Person of the year 2023-Yilin Cama Deger Katan Insani" ödülünün sahibi oldu. Cam sektörünün en prestijli ödülleri arasinda yer alan bu ödül, 1971'den bu yana camin AR- GE, ürün tasarimi ve mühendisligi, imalat, pazarlama ve satis gibi alanlarinda gelisimi destekleyen ve liderlik eden bilim adamlari, tasarimcilar, mühendisler ve is insanlarina veriliyor. ???????

Açiklamada görüslerine yer verilen Kirman, camin ikamesi olmayan özelikleriyle essiz oldugunu vurgulayarak, "5000 yillik geçmisi boyunca her zaman medeniyetler için en degerli malzeme olmustur. Bu açidan cam endüstrisine hizmet etmek, insanliga hizmet etmenin çok dogru bir yoludur. Sürdürülebilir bir dünyanin önündeki riskleri azaltan bu mucizevi malzeme, üstün özellikleriyle dünya için daha aydinlik bir gelecek vadediyor. Cam gibi böylesi essiz malzemeye deger katan endüstrinin en prestijli ödüllerinden biriyle ödüllendirilmis olmaktan çok onur duyuyorum." ifadelerini kullandi.

Phoenix Ödül Komitesi Baskani Lincoln Brown ise "Phoenix Ödülü Komitesi'nin amaci, her yil cam endüstrisinin gelisiminde aktif rol alan ve cam ambalaj, cam elyaf, düz cam, cam ev esyasi, cam sanati gibi alanlarda bilim, üretim veya egitim konularinda önemli katkilarda bulunmus kisiyi seçmek. Kirman'in Sisecam'a oldugu kadar, Birlesmis Milletler tarafindan ilan edilen 2022 Uluslararasi Cam Yili'na da önemli katkilari oldu." degerlendirmesinde bulundu.

- Ödül töreni Italya'da yapilacak

Phoenix Ödülü Komitesi Baskani Lincoln Brown, nisan ayinin baslarinda bizzat Sisecam genel merkezini ziyaret ederek Prof. Dr. Ahmet Kirman'a Phoneix Ödülü Komitesi tarafindan oy birligiyle "Yilin Cam Sektörüne Deger Katan Insani" ödülünü aldigini iletti. Kirman'a ödülünün takdim edilecegi resmi ödül töreni, 29 Eylül'de Italya'da yapilacak.

Verilen bilgiye göre, 2006'dan bu yana cam endüstrisinin gelisimine hizmet eden Kirman, sektöre verdigi katkilar nedeniyle pek çok kez ödüllendirildi. Kirman, cam sektörüne bilimsel arastirmalar baglaminda sagladigi katkilardan dolayi cam biliminin en saygin kurulusu olan ve toplam 33 ülkenin temsil edildigi Uluslararasi Cam Komisyonu (International Commission on Glass- ICG) tarafindan Baskanlik Ödülü'ne (President's Award) layik görülmüstü.

Ayni zamanda Kirman, Italya ve Türkiye arasindaki ekonomik iliskilerin güçlendirilmesine ve iki ülke arasindaki karsilikli yatirimlarin gelistirilmesine verdigi katkilardan dolayi Italya Disisleri Bakanligi'nin önerisi ve Italya Cumhurbaskanligi'nin karariyla "Italya Yildizi" nisani ve "Sövalye" unvanini kazandi.

Tataristan'la ekonomik is birligine ve yatirimlarin gelismesine verdigi katkilardan dolayi Tataristan Cumhurbaskanligi'nin "Tataristan Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyasi" ile onurlandirilan Kirman, Bulgaristan'da Targoviste bölgesinin ekonomik kalkinmasina sagladigi katkilardan dolayi "Takdir Madalyasi'na" layik görüldü.

Kirman, Sisecam'in inovasyon ve sürdürülebilirlik odakli global basarilarindan dolayi Italya'nin önde gelen ekonomi yayin kuruluslarindan Le Fonti'nin ödül platformu Le Fonti Awards'ta "Yilin En Iyi Yöneticisi" ödülünün de sahibi oldu.