TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, Istanbulspor Kulübünü ziyaret ettiBozhan Memis- Büyükeksi: "Yabanci kuralinda yeni bir sey açiklamadik. Olan durumu aynen devam ettirdik"

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, Istanbulspor Kulübünü ziyaret ettiBozhan Memis- Büyükeksi: "Yabanci kuralinda yeni bir sey açiklamadik. Olan durumu aynen devam ettirdik"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Mehmet Büyükeksi, Istanbulspor Kulübüne ziyarette bulundu.

Istanbulspor'un Büyükçekmece'de bulunan tesislerinde gerçeklestirilen ziyarete TFF Baskani Mehmet Büyükeksi'nin yani sira, TFF Icra Kurulu Üyesi ve Süper Lig Kulüpleri Sorumlusu Müslüm Özmen, TFF Milli Takimlar Sorumlusu Hamit Altintop, Istanbulspor Kulübü Baskani Ecmel Sarialioglu, Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ile kulüp yetkilileri katildi.

Burada medya mensuplarina konusan Büyükeksi, federasyon tarafindan hafta içi yabanci oyuncu kuraliyla ilgili yapilan duyuruya deginerek, "Yabanci kuralinda yeni bir sey açiklamadik. Olan durumu aynen devam ettirdik." dedi.

Bu sezon Dünya Kupasi ve 6 Subat'ta yasanan deprem felaketi nedeniyle liglere ara verildigini hatirlatan Büyükeksi, "Bazi takimlarimiz ligden çekilmek durumunda kaldi. Su anda bizim 5 yillik bir çalismamiz var. Ancak kulüplerimiz, 'O çalismayi 1 sene daha erteleyelim, bu yilin sonuna kadar bütün detaylari çalisalim ve bu sekilde devam edelim.' dediler. Biz de uygun gördük. Kulüpler Birligi Vakfinda son yaptigimiz çalismada da bu açiklamayi uygun gördük. Geçen sene haziran ayinin sonuna yaklasildiginda harcama limiti, yabanci konusu ve yayin ihalesinde bir sey yapilmamisti. Eksikler vardi. Biz simdiden bu karari alip, takimlarin önünü görmesini istedik." ifadelerini kullandi.

19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutlayarak sözlerine devam eden TFF Baskani, "Tüm gençlerimizin bayramini kutluyorum. Bugün Istanbulspor tesislerini, degerli baskanimizla birlikte gezecegiz. Bizim gençlerle ilgili önemli düsüncelerimiz, planlarimiz var. Akademi ziyareti de bununla ilgili. Ecmel Baskan'imiz da burada çok güzel bir yapilanma gerçeklestirmis. Büyükçekmece'de sehrin önemli bir konumunda gerek A takim için gerek akademi için önemli bir yatirim yapacaklarini söylediler. Önümüzdeki yil sonuna kadar bu tesisleri daha da artiracaklar." diye konustu.

- "Kaptanimizi (Hakan Çalhanoglu) tebrik ediyoruz"???????

Türkiye'nin Avrupa'nin en genç nüfusa sahip ülkelerinden biri oldugunu dile getiren Mehmet Büyükeksi, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bütün Süper Lig kulüplerini tek tek ziyaret ediyoruz. Amacimiz, Türkiye'de kulüplerin geleceginin kendi öz kaynaklarindan olmasi. Genç yeteneklerimizi dogru egitmemiz lazim. Yurt disinda, Avrupa'daki altyapilardan yetisen çok önemli yeteneklerimiz var. 10 Haziran'da Istanbul'da Sampiyonlar Ligi finali oynanacak. Bu finaldeki ekiplerden Inter'in en degerli isimlerden olan Hakan Çalhanoglu, milli takimimizin kaptani. Almanya altyapisindan yetisti. Kaptanimizi tebrik ediyoruz. Sampiyonlar Ligi finalinde daha önce Yildiray Bastürk, Hamit Altintop, Nuri Sahin, Arda Turan gibi isimler yer aldi. Hakan da 5. isim oldu. Feyenoord'da takim kaptani Orkun Kökçü de Avrupa altyapisindan yetisen bir isim. Onlar da sampiyon oldular."

Türkiye'de önemli yeteneklerin olduguna da dikkat çeken Büyükeksi, "Türkiye'de su anda Arda Güler çok gündemde. Fenerbahçe'nin altyapisindan yetisen önemli oyuncular var. Milli takimda Merih Demiral, Besiktas'ta Ersin Destanoglu, Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür gibi isimler altyapidan yetisti. Maalesef bunlar bir elin parmaklari kadar. Altinordu'dan Cengiz Ünder, Çaglar Söyüncü gibi yetenekler var. Bu isimlerin sayisini yüzlerle ifade etmemiz lazim. Yetistirdigimiz oyuncular çok önemli birer deger. Bunlari önce her takimin A kadrosuna gönderip, sonra da gerek yurt içine gerek yurt disina satarak dünya çapinda yildizlar çikarabiliriz. Hakan Çalhanoglu'nun, Orkun Kökçü'nün, Enes Ünal'in, Merih Demiral'in, Arda Güler'in uluslararasi piyasada çok büyük degerleri var. Bu ise çok önem vermemiz lazim. Türk futbolunun gelecegi burada." degerlendirmesinde bulundu.

Büyükeksi, Türk futbol kamuoyuna çagrida bulunarak, "Ne olur bu akademi isine önem verelim. Ben önem veriyorum. Önceki gün Sivas'taydik. Sivas'ta ilkokullar arasi 50 takimin katildigi bir turnuva vardi. Biz de Double Pass'le anlastik. Double Pass çocuklari 6 yasinda futbola baslatiyor. Biz de toplamda 220 hoca yetistirecegiz. Double Pass'in egitiminin ardindan bize bir müfredat hazirlanacak. Bütün kulüplerin akademilerde ortalama 250-300 lisansli oyuncusu var. Belli bir süre sonra havuzumuza baktigimizda ayni egitimden geçen 3-4 bin oyuncumuz olacak. Bu durum, milli takim için de önemli bir havuz olacak. Bunun yaninda oynanan oyunun kalitesi de artacak. Türk akademi sistemi bundan sonra insallah, 3-4 yil içinde meyvesini vermeye baslayacak." seklinde konustu.

- Sarialioglu: "Bazen radikal kararlar almamiz gerekecek"

Istanbulspor Kulübü Baskani Ecmel Sarialioglu, 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutlayarak, "Iyi bir bayram geçmesini diliyoruz. Federasyon baskanimizin yaptigi ziyaretten dolayi çok memnunuz. Burada 40-50 dönüm kendi arazimiz var. Biraz daha gelistirerek bütün altyapilari buraya almak istiyoruz. Federasyonumuzun biraz daha kararli olmasi lazim. Bazen radikal kararlar almamiz gerekecek. Önümüzde bir süre var ve çok gencimiz mevcut. Bu isimlerin futbola kazandirilmasi lazim." ifadelerini kullandi.

Açiklamalarin ardindan TFF Baskani Büyükeksi ve beraberindeki heyet, Istanbulspor yetkilileriyle birlikte tesisi gezdi.