Satrançta "gençler" Samsun'da, "emektarlar' Ankara'da hamle yapacakMusa Samur- 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari kapsaminda Samsun'da gençler, Ankara'da ise emektarlar turnuvasi organize edilecek- Türkiye Satranç Federasyonu baskani Gülkiz Tulay:"Bazi cesur hamleler vardir, gelecegi degistirir. Atatürk’ün Samsun’da attigi o cesur hamle koca bir ülkenin kaderini degistirdi"

Satrançta "gençler" Samsun'da, "emektarlar' Ankara'da hamle yapacakMusa Samur- 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari kapsaminda Samsun'da gençler, Ankara'da ise emektarlar turnuvasi organize edilecek- Türkiye Satranç Federasyonu baskani Gülkiz Tulay:"Bazi cesur hamleler vardir, gelecegi degistirir. Atatürk’ün Samsun’da attigi o cesur hamle koca bir ülkenin kaderini degistirdi"

ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda Samsun'da gençler, Ankara'da ise emektarlar sampiyonasi düzenleyeceklerini söyledi.

Gülkiz Tulay, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 19 Mayis'in, bir ülkenin kaderinin degistigi ilk hamlenin yapildigi tarih oldugunu belirterek, "Bazi cesur hamleler vardir, gelecegi degistirir. Atatürk’ün Samsun’da attigi o cesur hamle koca bir ülkenin kaderini degistirdi." dedi.

"Satrançla yetisen nesiller büyütmeliyiz." ifadesini kullanan Tulay, "Geçmis yüzyilda satrançta hem Türkiye için hem de Türk satranci için büyük adimlar atildi. Simdi yeniden ilerleme vakti." diye konustu.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'nda büyük ve anlamli sampiyonalar düzenlediklerini vurgulayan Tulay, "Hem gençlerimiz hem her daim genç kalan emektar sporcularimiz katiliyor bu sampiyonalara. Ayrica yeni yüzyila girerken 2023 yili boyunca sürecek yeni bir kampanyayi da Samsun’da baslatiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yilinda her cesur ve akilci hamlemizin, Türk satrancini daha da güçlendirecegine, evlatlarimizin hayatini degistirecegine, bu ülkenin gelecegine güç verecegine inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Türk satrancinin genç sporculariyla 19 Mayis’ta, kurtulus mücadelesinin baslatildigi sehir olan Samsun'da sampiyona düzenlemekten heyecan duyduklarini aktaran Tulay, söyle devam etti:

"Samsun’da yakilan o mesaleyi gururla tasiyacak gençlerimiz, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesinin de en büyük teminati. Özellikle satranç sporunun degerleriyle büyüyen gençlerimizin ülkemizin aydinlik yarinlarinin insa edilmesinde önemli rol oynayacagina, cumhuriyetimize kararlilikla sahip çikacaklarina yürekten inaniyorum."

- Bandirma Vapuru Müzesi'nde özel gösteri

Gülkiz Tulay, 19 Mayis günü Bandirma Vapuru Müzesi’nde "özel satranç gösterimi" planladiklarini da dile getirdi.

Cumhuriyetin 100. yili nedeniyle "Yüzyilin Hamlesi" baslikli özel bir kampanyayi da bu gösteri maçiyla baslatacaklarini anlatan Tulay, "19 Mayis sabahi, gençlerimizle Bandirma Vapuru’nda olacagiz. Atamizin Samsun’dan bu vapura binerek baslattigi milli mücadeleye, zorlu 100 yillik geçmisimize, yeni yüzyilimiza ve Türkiye’ye selam verecegiz." ifadelerini kullandi.

Gençlerle yeni yüzyila hamle yapacaklarini vurgulayan Tulay, "Gelecegin Türk satrancinin gençlerinin hamleleriyle sekillenecegine yürekten inaniyoruz." diye konustu.

Tulay, Samsun’da baslayacak ve 19 Mayis-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçeklestirilecek kampanyayla Türk satrancinin yeni yüzyildaki büyük hedef ve hayallerine de dikkati çekeceklerini söyledi.

Emektarlar Satranç Sampiyonasi’nda da ilk hamlenin yarin yapilacagini vurgulayan Tulay, "ruhu hep genç kalan, satranç tutkusuyla bir ömür geçirmis emektarlara" basari dileyerek sözlerini tamamladi.

- 7'den 70'e satranç

Samsun'daki Türkiye Gençler Satranç Sampiyonasi ile Ankara'daki Türkiye Emektarlar Satranç Sampiyonasi'nda 19-25 Mayis 2023 tarihlerinde 7’den 70’e farkli yas gruplarindaki sporcular hamle yapacak.

Sampiyonalarda 19 Mayis Bayrami ve Cumhuriyetin 100. kurulus yil dönümü nedeniyle "Yüzyilin Hamlesi" adli kampanya dogrultusunda "Yeni yüzyila haziriz" mesaji verilecek.

Samsun Ilk Adim Satranç Salonu’ndaki sampiyonada 7 yasindan 18 yasina kadar 374 sporcu hamle yapacak. Turnuvanin sampiyonu Türkiye’nin en iyi satranç sporcularinin yer aldigi 2023 Türkiye Sampiyonasi’na katilim hakki kazanacak. Organizasyonda 100 bin lira tutarinda ödül ve hediyeler dagitilacak.

Ankara’da düzenlenecek Türkiye Emektarlar Satranç Sampiyonasi’nda ise 50 yasin üstünde 142
sporcu mücadele edecek.