Anadolu Ajansi 103 yillik tecrübesiyle dogru haber için çalisiyorYildiz Nevin Gündogmus- Ulusal ve uluslararasi kamuoyuna bir asirdan fazladir içerik sunan Anadolu Ajansi, bugün 13 dilde yayin yapan, 144 ülkede faaliyet gösteren bir ajans haline gelerek, güvenilir haberin kaynagi olmayi sürdürüyor

Anadolu Ajansi 103 yillik tecrübesiyle dogru haber için çalisiyorYildiz Nevin Gündogmus- Ulusal ve uluslararasi kamuoyuna bir asirdan fazladir içerik sunan Anadolu Ajansi, bugün 13 dilde yayin yapan, 144 ülkede faaliyet gösteren bir ajans haline gelerek, güvenilir haberin kaynagi olmayi sürdürüyor

ANKARA (AA) - Ulusal ve uluslararasi kamuoyuna bir asirdan fazladir içerik sunan Anadolu Ajansi (AA), bugün Türkçe dahil 13 dilde yayin yapan, 144 ülkede faaliyet gösteren bir ajans haline gelerek, güvenilir haberin kaynagi olmayi sürdürüyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatiyla "Kurtulus Savasi'nda Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak" için TBMM açilmadan 17 gün önce 6 Nisan 1920'de kurulan AA, bir asri asan tecrübesiyle ulusal ve uluslararasi kamuoyunu dogru habere ulastirmak için çalisiyor.

AA, 139 farkli uyruktan 4 binden fazla çalisaniyla günlük ortalama 1000'den fazla haber, 4 binden fazla fotograf, 15 infografik, 357 video ve 54 multimedya yayinliyor.

Dünyanin en etkili ve saygin haber ajanslari siralamasinda ön siralarda yer alan AA, en hareketli bölgelerdeki sicak gelismeleri aninda abonelerine aktariyor, özellikle haberciligin zor oldugu cografyalardan geçtigi haber ve güçlü görselleriyle fark yaratiyor.

AA, Türkçe, Ingilizce, Arapça, Rusça, Fransizca, Ispanyolca, Soranice, Farsça, Endonezce, Bosnakça, Arnavutça, Makedonca ve Kurmanci olmak üzere 13 dilde abonelerine servis ettigi haber, fotograf ve videolari ile sadece Türkiye'de degil, dünyada da ilgiyle takip ediliyor.

Türkiye'deki ulusal gazetelerde yayimlanan fotograf ve haberlerin büyük bölümünü üreten AA, özellikle önemli noktalardaki canli yayinlariyla da abonelerine hizmet vermeye devam ediyor. Ajans, önemli toplantilari ve sicak olaylari abonelerine aktarirken, dünyanin farkli bölgelerinden günlük ortalama 22 canli yayin yapiyor.

Global muhabir agi sayesinde abonelerine 7 gün 24 saat hizmet veren AA'nin, yurt içinde 81 ilde 85 ofisi, yurt disinda ise 39 merkezde ofisi ve 144 ülkede faaliyeti bulunuyor.

Uluslararasi alandaki etkinligini artirmak amaciyla isbirlikleri kuran AA, Reuters, AFP, Getty Images, DPA gibi küresel haber ajanslariyla yürüttügü ortakliklarla dünya televizyonlarina fotograf ve video içerikleri sunuyor.

- Saha haberciliginde AA basarisi

AA'nin uluslararasi haber ajansi olarak marka degerini güçlendirecek önemli adimlar atilirken, 103. yilinda "saha haberciligi"ndeki basarili faaliyetler de daha üst noktaya tasindi.

2022'de yillik 2,1 milyon içerik sayisina ulasan AA'nin, günlük içerik üretimi ortalama 5 bin oldu.

AA'nin uluslararasi alanda saha haberciligindeki gücü Rusya-Ukrayna Savasi sirasinda da ortaya konuldu.

Savas bölgesinde en çok muhabir barindiran uluslararasi ajans olan AA, savasi hem Rusya hem de Ukrayna kontrolündeki bölgelerde takip ederek en kritik gelismeleri birinci elden dünyaya duyurdu.

Bu kapsamda hem savastaki sicak çatismalari hem savas esnasinda yasanan göç trajedisini hem de diplomaside yasanan güncel gelismeleri kapsayan referans içerikler olusturuldu.