Enuygun.com'dan kimlik kartiyla gidilebilecek yurt disi bayram tatili önerileriUgur Aslanhan- Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna'ya Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartiyla gidilebiliyor

Enuygun.com'dan kimlik kartiyla gidilebilecek yurt disi bayram tatili önerileriUgur Aslanhan- Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna'ya Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartiyla gidilebiliyor

ISTANBUL (AA) - Enuygun.com bayram tatilinde yurt disinda sadece kimlik kartiyla gidilebilecek ülkeleri siraladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartiyla seyahat edilebilen ülkelerin sayisi artiyor.

Listede Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna bulunuyor. Uygun fiyatli tatil planlarinda basi çeken pasaportsuz ülkeler, özellikle bayram tatillerinde yogun ilgi görüyor.

Tatilseverlerin kültür, doga ve deniz temali tatil konseptlerini bulabilecekleri bu ülkelerde tarihi yapilardan dogal güzelliklere kadar kesfedilecek birçok güzellik bulunuyor.

Bu ülkeler arasinda yer alan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'ne 30 güne kadar olan ziyaretler için çipli kimlik kartlariyla giris yapilabiliyor. Türkiye'nin her yerinden direkt ya da aktarmali uçuslarla ortalama 1,5-2 saatte ulasilabilen Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'ni tercih edeceklere Girne, Lefkosa, Gazimagusa sehirlerinden birinde kalmalari ve bu sehirlerin tarihi degerlerini kesfetmeleri öneriliyor. Kalinacak sehre göre Girne Kalesi, Bellabais Manastiri, Selimiye Camii gibi cazibe merkezleri de görülecek yerler arasinda basi çekiyor.

- Azerbaycan ve Gürcistan

Çipli kimlik kartiyla 90 güne kadar kalinabilecek Azerbaycan'da basta baskent Bakü olmak üzere ziyaret edilebilecek birçok sehir bulunuyor. Çok sayida plajin yer aldigi Bakü ve etkileyici tarihi, mimarisi ve huzurlu atmosferiyle Gence bu ülkede öne çikiyor.

Gürcistan, baskent Tiflis ve yesil sehir Batum ile öne çikarken, bayram tatili için ideal rotalar arasinda yerini aliyor. Lezzetli yemekleri, cazibe noktalari ve kültürel dokusu Gürcistan'i cazip kiliyor. Gürcistan'a uçakla ulasimin yani sira Batum otobüs bileti alarak da gidilebiliyor. Bayram tatili için Gürcistan'i seçeceklerin peynirli pide haçapuri ve Gürcü mantisi hinkali yemesini tavsiye ediliyor.

Batum'u tercih edecekler için gezilmesi gerekenler listesinde Ali ve Nino heykelleri, Batum Botanik Bahçesi ve Argo Teleferigi yer alirken, Tiflis rotasinda Parlamento Binasi, Tiflis Saat Kulesi ve Nikoloz Baratashvili Köprüsü ilk sirada yer aliyor.

- Moldova'da 90 güne kadar kalinabiliyor

Dogu Avrupa'nin küçük ülkesi Moldova da Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarina kapilarini pasaportsuz ve vizesiz açiyor. Kimlikle giris yapip 90 güne kadar kalinabilecek ülkede farkli kültürlerin harmonisini görmek mümkün oluyor.

Ülkenin baskentine gitmek için Kisinev uçak bileti alarak yolculuk planlanabiliyor. Enuygun.com Kisinev'de mutlaka Dendarium Park, Moldova Ulusal Tarih Müzesi ve Stephen the Great Central Park'in görülmesini öneriyor.