Sirnakli sporcular, cimnastikte milli takima girmek için çalisiyorEkrem Payan- Cimnastik antrenörü Kadir Tasar: "Iyi sporcularimiz var. Insallah önce milli takim elemelerini geçecekler, sonra da ülkelerini çesitli yarismalarda temsil edecekler"

Sirnakli sporcular, cimnastikte milli takima girmek için çalisiyorEkrem Payan- Cimnastik antrenörü Kadir Tasar:
"Iyi sporcularimiz var. Insallah önce milli takim elemelerini geçecekler, sonra da ülkelerini çesitli yarismalarda temsil edecekler"

SIRNAK (AA) - Sirnakli sporcular, cimnastikte milli takima girmek için çalisiyor.

Geçen yil Istanbul'da düzenlenen parkur ve yas gruplari yarismalarinda yildiz erkeklerde Türkiye birinciligi, küçük erkeklerde Türkiye ikinciligi, minik erkeklerde Türkiye üçüncülügü, genç erkekler ve büyük kadinlarda Türkiye dördüncülügü elde eden sporcular, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tesislerinde çalismalarini sürdürüyor.

Antrenman yapan sporcular, milli takim için 9-11 Haziran'da Sivas'ta düzenlenecek Türkiye elemelerine katilacak.

Cimnastik antrenörü Kadir Tasar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 1400 lisansli sporculari oldugunu, okul döneminde yaklasik 300 ögrenciye egitim verdiklerini söyledi.

Sporculari Türkiye elemelerine hazirladiklarini kaydeden Tasar, amaçlarinin milli takima oyuncu kazandirmak oldugunu belirtti.

Tasar, "Iyi sporcularimiz var. Insallah önce milli takim elemelerini geçecekler, sonra da ülkelerini çesitli yarismalarda temsil edecekler." dedi.

Sporculardan Ensar Balik da geçen yil Istanbul'da yapilan yarismada yildiz erkeklerde Türkiye sampiyonu oldugunu animsatti.

Balik, "Hedefim bu yil genç yildizlarda sampiyon olarak ülkemi uluslararasi yarismalarda temsil etmek. Türk bayragini göndere çekerek hem ailemi hem emek veren antrenörlerimi gururlandirmak istiyorum." diye konustu.

Onur Tasar ise bu yil yapilacak yarismada büyük erkeklerde sampiyon olmak istedigini kaydetti.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdullah Ayar, kentte su an 48 bin 270 aktif sporcunun bulundugunu, amaçlarinin ögrencileri zararli aliskanliklardan uzaklastirip, sporla bulusturmak oldugunu anlatti.

Milli takima sporcu kazandirmak istediklerini dile getiren Ayar, "Bu sayiyi artirmanin pesindeyiz. Cimnastikte hem gençlerde hem miniklerde Türkiye dereceleri bizleri gururlandirdi." ifadelerini kullandi.