Engelli halterci, agirliginin 3 katindan fazlasini kaldirarak Dünya Sampiyonasi'na hazirlaniyorSefa Tetik- Kocaeli'de yasayan 1 metre 30 santim boyundaki Avrupa ikincisi Serkan Çakmaz: - "Su an kilom 58 ama 180 kilo kaldiriyorum. Sabah erkenden gelip aksama kadar antrenman yapiyorum. Ben bile bazen kendi kaldirdigim agirliga inanamiyorum"

Engelli halterci, agirliginin 3 katindan fazlasini kaldirarak Dünya Sampiyonasi'na hazirlaniyorSefa Tetik- Kocaeli'de yasayan 1 metre 30 santim boyundaki Avrupa ikincisi Serkan Çakmaz:
- "Su an kilom 58 ama 180 kilo kaldiriyorum. Sabah erkenden gelip aksama kadar antrenman yapiyorum. Ben bile bazen kendi kaldirdigim agirliga inanamiyorum"

KOCAELI (AA) - SEFA TETIK - Kocaeli'de yasayan 1 metre 30 santim boyundaki Türkiye sampiyonu ve Avrupa ikincisi engelli milli halterci Serkan Çakmaz, antrenmanlarda agirliginin 3 katindan fazlasini kaldirarak Dünya Sampiyonasi'na hazirlaniyor.

Dogustan boy kisaligi bulunan 28 yasindaki Çakmaz, Eylül 2022'de Gürcistan'da düzenlenen Para Halter Avrupa Sampiyonasi'nda yatarak halterde 162 kiloyla ikinci oldu.

Aydin'da 18 Mart'ta gerçeklestirilen Bedensel Engelliler Türkiye Sampiyonasi'nda zirvede yer alan Çakmaz, 24-29 Agustos'ta Dubai'de yapilacak Para Halter Dünya Sampiyonasi'nda hedefine altin madalyayi koydu.

Antrenörleri Nurcihan Gönül ve Sule Sahbaz Tekin ile çalismalarini sürdüren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor sporcusu Çakmaz, AA muhabirine, haltere 8 yil önce basladigini anlatti.

Salona ilk girdiginde agirliklari kaldiramayacagini düsündügünü belirten Çakmaz, "Basladigimda agirliksiz kaldiriyordum. Sonra 110, 120 ve 150 kilolari kaldirmaya basladim. Defalarca Türkiye sampiyonu oldum ve ardindan Avrupa ikinciligi geldi." dedi.


- Naim Süleymanoglu ve Halil Mutlu'yu örnek aliyor

Çakmaz, dünya sampiyonlugunun ardindan paralimpik oyunlarina katilmayi hedefledigini, alacagi basarilarla Türkiye'yi ve kulübünü gururlandirmayi istedigini dile getirdi.

Boy kisaliginin agirlik kaldirmaya engel olmadigina dikkati çeken Çakmaz, sunlari söyledi:

"Boyum 1 metre 30 santim ama her sey boyla olmuyor. Güç ve azim çok önemli. Buralara kadar geldim. Su an kilom 58 ve 180 kilo kaldiriyorum. Sabah erkenden gelip aksama kadar antrenman yapiyorum. Ben bile bazen kendi kaldirdigim agirliga inanamiyorum. Arkadas ve antrenörlerim bazen sürpriz yapiyorlar. Bana 160 kilo diyorlar ama 170 takmis oluyorlar. Sok oluyorum nasil kaldirdim diye."

Çakmaz, dünya halter tarihine adini altin harflerle yazdiran efsane sporcular Naim Süleymanoglu ve Halil Mutlu'yu örnek aldigini vurgulayarak, "Onlar ayakta bu kilolari kaldiriyorlardi, bizler yatarak. Hep onlari görerek büyüdük. Videolarini izleyerek, onlara bakarak olimpiyatlara hazirlaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Antrenör Sule Sahbaz Tekin ise Serkan'in çok çaliskan bir sporcu oldugunu, onunla paralimpik oyunlari sampiyonlugu hedeflediklerini kaydetti.