Sinir kapilarinda oy verme islemi basladiSalih Baran- Yurt disi seçmen kütügüne kayitli seçmenlerin sinir kapilarindaki oy verme islemi 14 Mayis Pazar günü saat 17.00'de sona erecek - Trakya'da Kapikule, Ipsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy'de oy kullanabilecek

Sinir kapilarinda oy verme islemi basladiSalih Baran- Yurt disi seçmen kütügüne kayitli seçmenlerin sinir kapilarindaki oy verme islemi 14 Mayis Pazar günü saat 17.00'de sona erecek
- Trakya'da Kapikule, Ipsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy'de oy kullanabilecek

EDIRNE (AA) - Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda yurt disi seçmen kütügüne kayitli seçmenlerin oy verme islemleri basladi.

Türkiye'nin Avrupa'ya açilan sinir kapilari Kapikule, Ipsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy???????'de yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslar oy kullanabilecek.

Kapikule'ye giris, çikis ve gar olmak üzere 3, Ipsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy sinir kapilarina ise 1'er sandik kuruldu.

Bir baskan, bir kamu görevlisi üye ve son genel seçimde Türkiye genelinde en çok oy alan üç siyasi partinin bildirdigi kisilerden olusan yurt disi sandik kurullari sinir kapilarindaki oy verme alanlarindaki yerlerini aldi.

Sinir kapilarindaki oy verme islemi 24 saat esasiyla gerçeklesecek ve 14 Mayis Pazar günü saat 17.00'da sona erecek.

- Sinir kapilarinda kimler ve nasil oy kullanilacak?

Gümrükte oy kullanmak isteyen yurt disi seçmen kütügüne kayitli seçmen, sinir kapilarinda belirlenen perona gelerek oy kullanmak istedigini bildirecek.

Sandik kurulu baskani, Seçim Bilisim Sistemi (SEÇSIS) üzerinden seçmenin, yurt disi seçmen kütügüne kayitli olup olmadigini kontrol edecek, kayitli ise oy kullanip kullanmadigini sorgulayacak.

Oy kullanmadigi anlasilan seçmen, sandik kurulu mührüyle mühürlenmis oy pusulasi ve zarfiyla mührü alarak, kapali oy verme yerine gidecek ve oyunu kullanacak.