Tel Abyad'da sehit olan iki polis memuru için Sanliurfa'da tören düzenlendiRauf Maltas,Yasin Dikme- Sehitlerin cenazeleri askeri uçakla memleketlerine gönderildi

Tel Abyad'da sehit olan iki polis memuru için Sanliurfa'da tören düzenlendiRauf Maltas,Yasin Dikme- Sehitlerin cenazeleri askeri uçakla memleketlerine gönderildi

SANLIURFA (AA) - Baris Pinar Hareket Bölgesi'nde bulunan Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde patlayicinin infilak etmesi sonucu sehit olan polis memurlari Resul Barutçu ile Özgür Barçin törenle memleketlerine ugurlandi.

Sehit polisler Barutçu ile Barçin’in cenazeleri, Sanliurfa Adli Tip Kurumu morgundan alinarak GAP Havaalani'na getirildi.

Buradaki törende, sehitlerin öz geçmisleri okundu, Il Müftüsü Ramazan Tolan tarafindan dua edildi.

Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, törende yaptigi konusmada, sehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Vali Ayhan, sunlari kaydetti:

"Kahraman arkadaslarimizi kaybettik, acimiz çok büyük. Ancak bilinmelidir ki gücümüz, cesaretimiz ve kararliligimiz daha da büyük. Bugün gözyasimizi içimize akitacagiz, hainleri de asla sevindirmeyecegiz. Ben buradan PKK'ya, PKK'nin kollarina, onun sempatizanlarina ve isbirlikçilerine seslenmek istiyorum, alçak emellerinize asla ulasamayacaksiniz, asla kazanamayacaksiniz. Biz hiçbir zaman yeise kapilmadik, kapilmayacagiz. Biz bu topraklara çok agir bedeller ödedik, bu topraklarin ne ilk sehidi ne de son sehidi. Bizlere bu aciyi yasatan hain terör örgütü PKK/PYD'nin her türlü uzantilari, onlarin destekçileri ve isbirlikçileri sunu iyi bilin, ülkemizin birlik ve beraberligini hedef alan saldirilariniza karsi, kahraman silah arkadaslarimizin kararli mücadelesiyle sizleri kendi kaninizda bogarak bu saldirilarin bedelini çok agir biçimde ödetecegiz."

Törene, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Sanliurfa Cumhuriyet Bassavcisi Cuma çoban, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mücahit Avkiran, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile bazi sivil toplum kurulusu temsilcileri ile asker ve polisler katildi.

Törenin ardindan sehit Barutçu'nun naasi Osmaniye'ye, Barçin'in naasi ise Ankara'ya askeri uçakla gönderildi.

Sanliurfa Akçakale sorumluluk bölgesindeki Tel Abyad'da, terör örgütü PKK/PYD'nin yapmayi planladigi bombali saldiri eylemlerinde kullanacagi patlayici malzemelere müdahale esnasinda dün patlayicilar infilak etmis, olayda 2 polis memuru ile 1 yerel polis sehit olmus, 7 polis memuru ile 4 yerel polis yaralanmisti.