Içisleri Bakani Soylu'dan 1 Mayis mesaji: Sefa Sahin-"Bu ülkeyi Türkiye Yüzyili'nin esigine getirdiniz. Insallah hep birlikte Türkiye Yüzyili'na tasiyacak olanlar da sizlersiniz. Emeginize saglik"

Içisleri Bakani Soylu'dan 1 Mayis mesaji: Sefa Sahin-"Bu ülkeyi Türkiye Yüzyili'nin esigine getirdiniz. Insallah hep birlikte Türkiye Yüzyili'na tasiyacak olanlar da sizlersiniz. Emeginize saglik"

ANKARA (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, isçilerin, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutladi.

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla mesaj yayimlayan Soylu, isçilerin her zaman, ülkeyi bölmeye çalisanlarin, her siyasi görüsü, her toplum kesimini bir ayristirma araci olarak istismar etmeyi ilke edinenlerin ve bu ülkeyi iç çatismalar üzerinden istikrarsizliga sürüklemek isteyenlerin hedefinde oldugunu belirtti.

Emegin bayramini kendi emelleri için kullananlarin, isçinin bir günlük bayram kutlamasina çomak soktuklarini ifade eden Süleyman Soylu, sunlari kaydetti:

"Bugün, 1 Mayis'a bir kötü hatira giydirip yillarca yasaklayan zihniyetler yok. Isçinin bayraminda halay var, bayram var, tatil var. Bugün, ülkenin yönetiminde sadece elit bir kesim degil, sizin çocuklariniz, babasi isçi emeklisi olan insanlar var. Salgin sonrasi ve Ukrayna-Rusya Savasi gibi dünyanin ekonomik sarsintilar yasadigi bir dönemde, toplu sözlesmelerde sendikalarla mutabakat pesinde kosarak, tüm talepleri karsilamaya çalisan, asgari ücretliyi, emekliyi, çalisani ezdirmemek için eldeki tüm imkanlari kullanan, insallah kisa vadeli gündelik sikintilari asmak için çabalayan bir lider, bir Cumhurbaskani, bir Recep Tayyip Erdogan var."

Bakan Soylu, bugün isçilerin, dünyanin en modern insansiz hava araçlarini ürettigini, dünyanin en büyük havalimanini, sehir hastanelerini, köprüleri, otoyollari insa ettigini anlatti.

Isçilerin bugün, Türkiye'nin ihracat rekorlarini kiran ürünleri fabrikalarda ürettiklerini, mühendisin, mimarin, teknisyenin hayallerini gerçege dönüstürdüklerini belirten Içisleri Bakani Soylu, "Bu ülkeyi Türkiye Yüzyili'nin esigine getirdiniz. Insallah hep birlikte Türkiye Yüzyili'na tasiyacak olanlar da sizlersiniz. Emeginize saglik. Halay çekin, Türkiye Yüzyili'nin coskusuyla, daha zengin, daha müreffeh bir Türkiye heyecaniyla, kiyasiya, doyasiya halay çekin. 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nüz kutlu olsun." ifadelerini kullandi.