Schneider Electric'in Sifir Karbon Ticaret Fuari Standi'na iF Tasarim ÖdülüUgur Aslanhan- Sirket, iF Tasarim Ödülleri'nin "Iç Tasarim" kategorisinde 11 bin basvuru arasinda birinciligi kazandi

Schneider Electric'in Sifir Karbon Ticaret Fuari Standi'na iF Tasarim ÖdülüUgur Aslanhan- Sirket, iF Tasarim Ödülleri'nin "Iç Tasarim" kategorisinde 11 bin basvuru arasinda birinciligi kazandi

ISTANBUL (AA) - Schneider Electric'in, Almanya'da geçen yil düzenlenen Light & Building Fuari'nda kullandigi dünyanin ilk tamamen karbon nötr fuar standi, 2023 iF Tasarim Ödülü kazandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, dünyanin en eski bagimsiz tasarim kurumu olan iF International Forum Design tarafindan her yil düzenlenen ve küresel çapta basarili ürün tasarimlarini ödüllendiren iF Tasarim Ödülleri sahiplerini buldu.

Schneider Electric'in Frankfurt'ta Light & Building Fuari'nda kullandigi stant konsepti, bagimsiz uluslararasi uzmanlardan olusan 133 kisilik bir jüri tarafindan degerlendirildi ve "Iç Tasarim" kategorisinde 11 bin basvuru arasindan birincilige layik görüldü.

Sirketin sürdürülebilirlik stratejisinin bir yansimasi olan stantla aldigi ödül, karbon nötr bir fuar standinin kullanilmasini desteklemesi ve sektör için fark yaratan bir adim olmasi nedeniyle önem tasiyor.

- Dünyaya iyi gelecek tasarim çözümleri

Schneider Electric'in Light & Building Fuari için tasarladigi standinda yenilenebilir ham maddeler, geri dönüstürülmüs malzemeler ve ileri dönüsüm tekniklerini kullandi. Böylece, 1700 metreküp ölçüye sahip yenilikçi stant, geleneksel bir tasarimda benzer bir standin yaratacagi emisyonlari 3'te iki oraninda azaltmayi basardi.

Standin isim levhalari plastik yerine çimen kagittan yapilirken, duvarlar ve bilgilendirme masalari için euro paletler kullanildi. Mobilyalarin çogunun kiralandigi, dösemenin biyoçözünür malzemeden seçildigi, kumas grafiklerin yüzde 100 eski plastik siselerden geri dönüstürülmüs polyesterden olustugu etkinligin ardindan bu malzemeler çantalara dönüstürüldü.

Standart fuar ürün teshirleri yerine dijital ekranlarin kullanilmasi da standin karbon emisyonlarini azaltan unsurlardan oldu. Fuar ekibinin büyük bir bölümünün elektrikli araçlarla ulasim saglamasi sebebiyle çalisan ulasimi da bu sürece katki sagladi.

Böylece Schneider Electric, önceki fuar katilimlarindaki 300 ton civarindaki CO2 ekolojik ayak izini yaklasik 80 tona düsürmeyi basardi. Ayrica sirket, bu sonucu dengelemek için myclimate organizasyonu araciligiyla Madagaskar'da bir çevre projesini destekledi.