Suudi Arabistan, petrol, gaz ve yenilenebilir enerji alanindaki yatirimlarini sürdürecekMohammad Farid Mahmoud Abdullah,Muhammed Emin Canik

Suudi Arabistan, petrol, gaz ve yenilenebilir enerji alanindaki yatirimlarini sürdürecekMohammad Farid Mahmoud Abdullah,Muhammed Emin Canik

RIYAD (AA) - Suudi Arabistan Yatirim Bakani Halid bin Abdulaziz el-Falih, ülkesinin petrol, gaz ve yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik yatirimlarinin devam edecegini belirtti.

Bakan Falih, Suudi Arabistan Kamu Yatirim Fonu'nun düzenledigi Uluslararasi Finans Sektörü Forumunda konustu.

Ülkesinin yatirimlarina deginen Falih, petrol, gaz ve yenilenebilir enerji alanlari ile "beklenen yatirimlari alamayan" birçok sektörde, büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Falih, "1,1 trilyon dolari asan petrol ve petrol disi yatirimlarla öncü konumdayiz. Bu iste yol kat edebilirsek, firsatlari güçlendirmek ve ülke ekonomisini çesitlendirmek için daha çok çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Dünyanin önde gelen petrol üreticilerinden Suudi Arabistan ve Birlesik Arap Emirlikleri, daha önceki açiklamalarinda, enerji geçisi için küresel piyasalarin ihtiyacina dikkati çekerek petrol ve gaz sektörüne yapilan uluslararasi yatirimlarin düsmesini elestirmisti.

ABD’li yatirim bankalari, Brent petrolün varil fiyatinin yil sonuna kadar 110 dolara çikmasini öngörüyor.

Suudi Arabistan, günlük yaklasik 7,5 milyon varil ile dünyanin en büyük ham petrol ihracatçisi olarak öne çikiyor.