Petlas rallide elde ettigi deneyimi yola aktariyorAbdulkadir Günyol- Petlas yeni gelistirdigi ralli lastikleriyle 2023 sezonunda rallicilerin ilk tercihi olmayi hedefliyor

Petlas rallide elde ettigi deneyimi yola aktariyorAbdulkadir Günyol- Petlas yeni gelistirdigi ralli lastikleriyle 2023 sezonunda rallicilerin ilk tercihi olmayi hedefliyor

ISTANBUL (AA) - Petlas, bu sene Ford Fiesta Rally3 ile yarisacak geçen sezonun sinif 3 birincisi Serhan Türkkan ve Ford Fiesta Rally2 ile sinif 2’de yarisacak son sezonun TOSFED Ralli Kupasi birincisi Hakan Gürel'e lastik sponsoru oldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Petlas, Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) tarafindan düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Sampiyonasi toprak ralli etaplarinda kullanilmak üzere özel olarak gelistirdigi lastikleri yarisçilarin begenisine sundu.

Bu yilki sampiyonada zirveyi kovalayan yarisçilar tarafindan büyük begeni ile karsilanan yerli yaris lastikleri, Türkiye’nin zorlu yaris parkurlarinda performans ve dayaniklilik saglamak için tasarlandi.

Sampiyonanin ilk ayagi olan ve 14-16 Nisan tarihlerinde kosulacak olan Bodrum Rallisi’nde Petlas’in yeni gelistirdigi toprak ralli lastigi yarisçilarin podyum mücadelesine eslik edecek. Zorlu ve yüksek seyir zevkine sahip parkurlariyla dikkati çeken Bodrum Rallisi'nde yaklasik 14 araç Petlas’in yeni gelistirdigi ralli lastikleriyle yarisacak.

Petlas’in lastik sponsoru olarak destek verdigi Ford Fiesta R2 ile sinif 2’de yarisacak olan son sezonun TOSFED Ralli Kupasi birincisi Hakan Gürel ve Ford Fiesta Rally3 ile yarisacak geçen sezonun sinif 3 birincisi Serhan Türkkan, yeni sezonda toprak ralli etaplarinda Petlas’in lastikleriyle sampiyonluk kovalayacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Serhan Türkkan, "Petlas'in destegiyle bu yarisa çikiyor olmamiz bize büyük güven veriyor. Uluslararasi alanda taninan yerli bir marka olan Petlas’in yaris lastikleri performansimizi artiracak ve yarisin zorlu sartlarinda bize avantaj saglayacaktir." ifadelerini kullandi.

Hakan Gürel ise Petlas lastiklerinin yaris sirasinda hiz ve güvenliklerine büyük katki saglayacagina inandigini belirterek, "Bodrum Rallisi gibi zorlu bir yarista, güvenilir bir lastigin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Petlas'in destegi, bizim için büyük bir avantaj." degerlendirmesinde bulundu.

- "En büyük hayalimiz ise bir Türk sporcunun, Petlas lastikleriyle dünya sampiyonu olmasi"

Petlas Satis Direktörü Ahmet Candemir de Petlas’in yeni nesil yaris lastikleriyle otomobil sporlarindaki yerini saglamlastirdigini aktararak, "TOSFED ile is birligimiz kapsaminda yürüttügümüz yaris lastikleri gelistirme programimizda büyük bir asama daha kat ederek lastiklerimizi resmi yarislarda sporcularin kullanimina sunduk. Bu sezon destekçisi olmaktan onur duydugumuz iki yarisçiyla ve lastiklerimizi kullanacak olan diger yarisçilarla bu sezon podyumda yer bulmayi hedefliyoruz. Bodrum’un essiz dogasinda yarisacak sampiyonluk adaylarina, yerli markamiz Petlas’in öncülük etmesi bizleri gururlandiriyor." ifadelerini kullandi.

Candemir, yaris etkinliklerinden elde ettikleri verileri son tüketiciye yönelik gelistirdikleri lastiklerde de kullandiklarina deginerek, sunlari kaydetti:

"Yerli yaris lastiklerimizle yer aldigimiz yaris parkurlari, lastik sektöründeki tüm küresel markalar için önemli bir vitrin ve rekabet arenasi oldugu kadar, ayni zamanda bir AR-GE platformudur. Parkurlardan edinilen önemli AR-GE verilerden lastiklerimizi gelistirirken de faydalaniyoruz. Bunun yani sira pilotlar, takimlar, otomotiv yöneticileri ile dogrudan iletisim halindeyiz. Onlarin yaris deneyimi ve görüslerini de degerlendiriyoruz. Parkurlarda kat edilen her bir kilometre, lastik gelistirmenin bir kilometre tasini olusturuyor. En büyük hayalimiz ise bir Türk sporcunun, Petlas lastikleriyle dünya sampiyonu olmasi."

Bu arada, binek otomobillerinden minibüs, otobüs ve kamyonlara, is makinalarindan savas jetlerine, tarima yönelik araçlardan askeri ve güvenlik amaçli özel tasitlara, yüksek dünya standartlarinda lastikler üreten Petlas, yürüttügü yaris lastigi gelistirme programina büyük önem veriyor.

Petlas, Türkiye'deki motor sporlarina olan destegini rallinin yani sira isim sponsoru oldugu Petlas Türkiye Offroad Sampiyonasi ile de sürdürecek.