Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nü kutluyorGökhan Yildiz- 2022 yili basinda hayata geçirilen Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nde 150'den fazla sanatçinin 1.000'e yakin eserini sanatseverlerle bulusturuyor

Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nü kutluyorGökhan Yildiz- 2022 yili basinda hayata geçirilen Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nde 150'den fazla sanatçinin 1.000'e yakin eserini sanatseverlerle bulusturuyor

ISTANBUL (AA) - Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nde herkesi bagimsiz sanatçilari daha yakindan tanimaya ve eserlerini incelemeye davet ediyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, bagimsiz sanatçilari desteklemek, sanati daha ulasilabilir kilmak için 2022 yili basinda hayata geçirilen Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nde 150'den fazla sanatçinin 1.000'e yakin eserini sanatseverlerle bulusturuyor.

Sanatseverler, Trendyol Sanat ile bagimsiz sanatçilari kesfetme ve tanima sansi bularak eserlerini inceleyebiliyor. Güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan, sanat dünyasina yeni adim atan genç yetenekler, Trendyol Sanat ile genis kitlelere erisebiliyor.

Trendyol Sanat verilerine göre, 2022 yilinda 3 büyük il disinda Denizli, Mugla, Çanakkale, Gaziantep, Izmit, Antalya'da yasayan sanatseverler tarafindan Trendyol Sanat'ta yer alan eserler satin alinirken, eserleri Kanada, ABD, Ingiltere, Birlesik Arap Emirlikleri, Almanya, Fransa gibi farkli cografyalardan kullanicilar inceledi.

Trendyol Sanat'in destekleri ile 30 Agustos-4 Eylül 2022'de Samsun Çarsamba Havalimani'nda gerçeklesen TEKNOFEST'te Refik Anadol'un Makine Hatiralari: Uzay sergisi sanatseverlerle bulustu.

Türkiye'nin sanat alanindaki öncülerinden Refik Anadol'un 2021'de hayata geçirdigi, uzayla ilgili büyük veri kümelerine isik tutarak yeni bir kavramsal çerçeve sunan Makine Hatiralari: Uzay sergisi, Trendyol Sanat'in, sanati ulasilabilir kilma vizyonu çerçevesinde Samsun'da sanatseverler ile bulustu.

Sergi, bu yil 27 Nisan-1 Mayis'ta Istanbul’da gerçeklesecek TEKNOFEST'te bir kez daha Trendyol Sanat'in katkilariyla sanatseverlerle bulusacak.

Gençlerin ilgisini sanata daha çok çekmek için GoArt is birligi ile sanati gelecegin dijital dünyasi metaverse evrenine tasiyarak sanatseverlere farkli bir deneyim yasatmayi hedefleyen Trendyol, metaverse evrenine ilgi duyanlari da Trendyol Sanat'ta yer alan eserlerle bulusturuyor.

Hazirlanan metaverse alaninda Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçilarin 600'e yakin sanat eseri yer aliyor. Sanatseverler, 3 günde bir degisen sergiler esliginde bu alani gezme imkani buluyor.

5 aylik süreçte 2 bin 648 kez ziyaret edilen magaza, toplamda 104 saatin üstünde ziyaret süresine ulasti.

- Trendyol Sanat, her ay farkli bir sanatçinin eserini kisa süreligine satisa sunuyor

Trendyol Sanat Metaverse deneyimini yasamak isteyenler, cep telefonlarina GoArt uygulamasini indirerek bu alana ulasabiliyor.

Trendyol Sanat, her ay is birligi yaptigi farkli bir sanatçinin eserini limitli veya açik edisyon olmak üzere kisa süreligine satisa sunuyor.

Trendyol Sanat, bugüne kadar çagdas graffiti sanatçisi Leo Lunatic, Türk çagdas sanatçi Ardan Özmenoglu'nun ardindan çagdas Türk resim sanatçisi Ismail Acar'in Kaftan adli eserini ve Ekrem Yalçindag'in Infinity adli eserini sanatseverlerle bulusturdu.

Trendyol Sanat, Bodrum'da sanat, edebiyat ve gastronomiyi iç içe geçiren Zai Yasam'daki kösesi ve dijital ekrani ile sanatseverlere bagimsiz genç sanatçilari ve eserlerini tanitti. Ayrica, Ismail Acar'in Trendyol Sanat'a özel tasarladigi Kaftan adli eseri, Zai Yasam'da sergilendi.

Türkiye'nin dört bir yanindaki sanat tutkunlarini düsünen Trendyol Sanat, ayni zamanda Zai Yasam'da bulunan sanat eserlerini platformda sanatseverlerle bulusturuyor.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle Bilgili Sanat is birligi ve Akaretler Siraevler ev sahipliginde gerçeklesen BASE'nin destekçileri arasinda yer alan Trendyol Sanat, yeni mezun sanatçi adaylarini sanatseverlerle ilk kez ayni çati altinda bulusturan, Türkiye'nin ortak mezuniyet sergisi ile de genç sanatçilarin yaninda yer aldi.