Sekerbank'ta "Tasarrufun Altin Günü" basladiHatice Senses Kurukiz- Sekerbank KOBI Perakende ve Tarim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Tugbay Kumoglu:- "Altini, getirisinin yani sira geleneksel bir birikim tercihi olarak gören tabana yaygin müsteri profilimizi desteklemeye devam ediyoruz"

Sekerbank'ta "Tasarrufun Altin Günü" basladiHatice Senses Kurukiz- Sekerbank KOBI Perakende ve Tarim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Tugbay Kumoglu:- "Altini, getirisinin yani sira geleneksel bir birikim tercihi olarak gören tabana yaygin müsteri profilimizi desteklemeye devam ediyoruz"

ISTANBUL (AA) - Sekerbank'in 0,01 gram altinin bile degerlendirildigi küçük tasarrufa yönelik "Tasarrufun Altin Günü" uygulamasi basladi.

Sekerbank'tan yapilan açiklamaya göre, uygulama kapsaminda, hangi ayarda olursa olsun bilezik, yüzük, kolye, çeyrek altin, küpe gibi her türlü ziynet altinini Sekerbank subelerine getirenler, bu ziynetlerini 24 ayar degerinde altin olarak Vadesiz Altin Hesaplarinda biriktirebilecek.

Tasarruf sahipleri, ziynet altinlarini Sekerbank subelerine getirerek, 6 Nisan'dan itibaren haftanin belirli günlerinde düzenlenecek "Tasarrufun Altin Günü" uygulamasina katilabilecek.

ISGOLD eksperleri, ziynet sahibinin her türlü altininin 24 ayar 995/1000 saflikta gram karsiliklarini subelerde belirleyecek ve bu altinlar, tasarruf sahibinin banka nezdinde açilan Vadesiz Altin Hesabi'na yatirilacak.

Tasarruf sahipleri, saklama, çalinma ve dogal afetlerdeki tüm risklere karsi istedikleri zaman Vadesiz Altin Hesaplarina ekleme yapabilecek ve altina dayali islemlerini bu hesap üzerinden gerçeklestirebilecek.

Söz konusu hesaba yapilacak ekleme 0,01 gram ve katlari seklinde olabilecek. Hesap sahipleri diledikleri zaman yine ayni sekilde ihtiyaçlarini bu hesaptan 0,01 gram ve katlari bazinda altin karsiligi TL olarak karsilayabilecek.

- "Küçük tasarruflari tesvik etmeyi hedefliyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sekerbank KOBI Perakende ve Tarim Bankaciligi Genel Müdür Yardimcisi Tugbay Kumoglu, "Tasarrufun Altin Günü" uygulamasiyla küçük yatirimlari tesvik ederek yastik alti birikimleri ekonomiye kazandirmayi amaçladiklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Altini, getirisinin yani sira geleneksel bir birikim tercihi olarak gören tabana yaygin müsteri profilimizi desteklemeye devam ediyoruz. Müsterilerimiz ya da müsterimiz olmak isteyen herkes, binbir emekle tasarruf ettikleri ziynet altinlarini, çalinma, kaybolma ve dogal afetlerdeki tüm risklere karsi bankamiz güvencesinde biriktirebilecekler. Anadolu bankaciligi misyonumuz ve 67 il ile 90 merkez disi ilçedeki yaygin sube agindan gelen gücümüzle tabana yaygin tasarrufu tesvik etmeyi hedefliyoruz."

Bu arada, "Tasarrufun Altin Günü" uygulamasi, 6-14 Nisan tarihleri arasinda Sekerbank'in Istanbul'daki Göztepe, Yesilköy, Kozyatagi ve Sultanhamam subelerinde baslayacak. Uygulamanin, ilerleyen günlerde Sekerbank'in tüm subelerinde gerçeklestirilmesi hedefleniyor.

Sekerbank'in Altin Bankaciligi ürün gaminda halen, Vadesiz Altin Mevduati Hesabi ve B Tipi Altin Fonu bulunuyor. Banka, müsterilerine ayrica internet bankaciligi ile 24 saat altin alim satim islemi yapmasi imkani sagliyor.