Palo Alto Networks’ün son raporu, yöneticilerin bulut güvenliginden beklentilerini açikliyorFurkan Gençoglu- Palo Alto Networks Türkiye, Rusya CIS Direktörü Vedat Tüfekçi:- "Palo Alto Networks’ün yayinladigi Bulut Güvenliginde Görünüm 2023 Raporu’nun dünyada islerin bulut ortaminda büyümesine dikkati çekerken profesyonellerin bu alandaki taleplerini de çok net gündeme getirmesi itibariyla önem tasidigi kanisindayim"

Palo Alto Networks’ün son raporu, yöneticilerin bulut güvenliginden beklentilerini açikliyorFurkan Gençoglu- Palo Alto Networks Türkiye, Rusya CIS Direktörü Vedat Tüfekçi:- "Palo Alto Networks’ün yayinladigi Bulut Güvenliginde Görünüm 2023 Raporu’nun dünyada islerin bulut ortaminda büyümesine dikkati çekerken profesyonellerin bu alandaki taleplerini de çok net gündeme getirmesi itibariyla önem tasidigi kanisindayim"

ISTANBUL (AA) - Palo Alto Networks, bulut platformlarini kullanan sirketlerden profesyonellerin katilimci olarak yer aldigi Bulut Güvenliginde Görünüm 2023 Raporu’nu yayinladi.

Palo Alto Networks'den yapilan açiklamaya göre, dünya çapinda 2 bin 500’den fazla üst düzey yönetici ile hazirlanan arastirma, sirketlerin bulut benimseme stratejilerini ve bu stratejilerin nasil çalistigini gözler önüne seriyor.

ABD, Almanya, Birlesik Krallik ve Japonya gibi ülkelerin üst düzey sirket yöneticilerinin yanit verdigi arastirmada kurumlarin üçte ikisi 1 milyar dolarin üstünde ciro yapiyor. Dolayisiyla Bulut Güvenliginde Görünüm 2023 Raporu siber güvenlik alaninda dünyadaki son trendleri kapsamasi itibariyla da konunun profesyonelleri için önem tasiyor.

Rapor bulgularina göre son dönemde hemen her ölçekten kurum operasyonlarinin çogunu buluta tasirken, bu yatirimlari gerçeklestiren sirketler, bulut güvenligini otomatiklestirme ve riskleri azaltma mücadelesi veriyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Palo Alto Networks Türkiye, Rusya CIS Direktörü Vedat Tüfekçi, raporun hizla dijitallesen Türk sirketleri için de önemli ipuçlari sundugunu kaydetti.

Sirketlerin güvenlik endiselerinin dijital ekonominin gelecegi için önemli sinyaller verdigini aktaran Tüfekçi, "Farkli platformlarin ve teknolojilerin bir arada çalismak zorunda oldugu internet bulutunda islerini büyütmek isteyen profesyoneller hakli olarak siber güvenligin görünürlügünü talep ediyorlar. Güvenlik açisindan çok sayida oyuncunun yer aldigi bu ortamda kurumlarin daha kapsayici çözüm arayislari sürüyor. Palo Alto Networks olarak ‘Sifir Güven Temelli Isletme’ yaklasimimizla sirketlerin merkezi olarak yönetilebilir, kurumsal güvenlige hemen her noktada görünürlük saglayan yenilikçi çözümlerimizle yanit verme çabasindayiz. Palo Alto Networks’ün yayinladigi Bulut Güvenliginde Görünüm 2023 Raporu’nun dünyada islerin bulut ortaminda büyümesine dikkati çekerken profesyonellerin bu alandaki taleplerini de çok net gündeme getirmesi itibariyla önem tasidigi kanisindayim.” ifadelerini kullandi.

- Bulut kullanimi yüzde 25 artti

Palo Alto Networks’ün bulut güvenligiyle ilgili raporuna göre, Kovid 19 salgini sirasinda ve devam eden dönemde sirketlerin bulut kullanimlari hizli bir ivme ile artti. Kuruluslar bulut kullanimlarini yüzde 25 artirirken bu durumun bulut ortaminda yeni uygulama ve teknolojilere gereksinim yaratmasi uygulama gelistirme takimlari üzerinde ciddi baskilar yaratiyor. Dolayisiyla bu agir temponun uygulama güvenligine olan yansimalari yöneticileri endiselendiriyor. Kod bazindan uygulama gelistirme sürecine kadar birçok asamada güvenlik talebi bu gelismenin dogal sonucu olarak gündeme geliyor.

Yapay zeka ve makine ögrenmesi gibi son teknolojileri çözümlerinin kalbine yerlestiren Palo Alto Networks’ün son arastirmasi, kuruluslarin yüzde 90'inin siber tehditleri bir saat içinde algilayamadiklarini, kontrol altina alamadiklarini ve çözemediklerini ortaya koydu. Bulutta is yapan kurum yöneticilerinin önemli bir bölümü kurumun genel güvenlik görünümlerinin zayifligindan söz ediyor.

Çoklu bulut ortamlarinda is yapan kurumlarin yöneticileri, siber güvenlikte yeterli düzeyde görünürlük saglamaktan, mevcut hesaplari kapsayan tutarli bir yönetisim uygulamasina, olay müdahalesinden ihlalleri sorusturmayi kolaylastirmaya kadar bir dizi güvenlik islevinin gelistirilmesi gerektiginde hemfikir görünüyorlar.