ÖZEL HABER GÜNDEMI / 25 MAYIS 2023Ahmet KayirANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 25 MAYIS 2023Ahmet KayirANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- HAVELSAN, Malezya'da yeni anlasmalara imza atti

- Sirket, Malezya'da kritik altyapi ve tesis güvenligi, komuta kontrol, simülasyon sistemleri ve siber güvenlik gibi konularda 3 farkli kurulusla mutabakat zapti imzaladi

- HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar:

- "Güneydogu Asya bölgesinden çok sey bekliyoruz. Sadece Malezya degil, Endonezya, Filipinler ve diger ülkeler isbirligi yapabilecegimiz dost ve müttefiklerimiz"

- "Endonezya'da var olan savas yönetim sistemleri sözlesmelerine yenisini ekledik ve bir sözlesme daha imzaladik"

(Göksel Yildirim/Langkawi) (Fotografli-Görüntülü)


2- Orman yanginlarina müdahalede hayati rol oynayan "yangin havuzlari"nin sayisi artiriliyor

- Türkiye'de orman yanginlarina müdahale amaciyla yapilan ve halen kullanimda olan içi su dolu 4 bin 630 havuz ve gölet bulunuyor

- Listeye bu yil 113 yangin havuzu daha eklenecek

- Havuzlar, yangina birinci derecede hassas Ege ve Akdeniz bölgeleri basta olmak üzere, yangin riski tasiyan tüm orman alanlarina yayiliyor

(Zeynep Duyar/Ankara)


3- "Millet ormani" sayisi bu yil 19'a çikacak

- Vatandaslarin dogal alanlardan daha çok istifade etmesi amaciyla Cumhurbaskani Erdogan'in 2021'de duyurdugu proje kapsaminda, Ankara, Bursa ve Mardin Kasimiye Millet Ormanlari tamamlandi

- Adana, Antalya, Artvin, Bilecik, Çanakkale, Eskisehir, Giresun, Isparta, Burdur, Yalova, Istanbul, Karaman, Mersin, Mugla, Samsun ve Trabzon Millet Ormanlarinin da bu yil yapi ve tesisleriyle beraber halkin hizmetine sunulmasi planlaniyor

(Enes Duran/Ankara)


4- Ümraniye'nin yüzde 65'i depreme dayanikli hale getirildi

- Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim:

- "2012'den beri Ümraniye'mizde yaklasik 3 bin 200 bina yenilenmis oldu. Yani Ümraniye'nin bina stokunun su anda yüzde 65'i depreme dayanikli sekilde yenilenmis durumda"

- "Su ana kadar bitirilen ve basvurusu yapilan kentsel dönüsüm çalismalari tamamlandiginda Ümraniye'de daire olarak 220 bin bagimsiz bölüm, 30 bin de is yeri 5 yil içinde tamamlanarak depreme dayanikli, güvenli konutlar haline gelecek"

(Mücahit Türetken/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


5- ABD'nin olasi temerrüde düsmesi ekonomiyi issizligin arttigi derin bir resesyona sürükleyebilir

- Oxford Economics ABD Basekonomisti Ryan Sweet:

- "Borç limitinin uzun süreli asilmasi, finansal piyasa kosullarinda ani bir sikilasmaya neden olacak, tüketicilerin ve isletmelerin krediye erisimini azaltacak, ekonomiyi resesyona sürükleyecektir"

(Dilara Zengin Okay/New York)


6- Milli tekvandocular, Dünya Sampiyonasi'nda Paris 2024 için avantaj arayacak

- Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin: "Dünya Tekvando Sampiyonasi, 2024 Paris Olimpiyatlari öncesinde en çok puanin verildigi organizasyon olacak. Burada iyi sonuçlar alan sporcular, Paris yolunda avantaj yakalayacak"

- "Federasyon olarak katildigimiz tüm olimpiyatlarda ülkemize madalyalar kazandirdik. Paris'te de bunu tekrarlamak istiyoruz. Bu dogrultuda katilan sporcu sayimizi artirmak istiyoruz"

(Halil Ibrahim Avsar/Ankara)


7- Teknik direktör Püren, play-off'larda Pendikspor ve Göztepe'nin avantajina degindi:

- "Yeni play-off sistemi 3. siradaki takima avantaj getirecektir. Diger takimlar finale yipranmis bir sekilde gelecek. Bu yüzden Pendikspor'un önemli bir avantaji var"

- "Rasmus Ankersen, Göztepe'yi aldiginda belirli bir proje üzerinde çalisti. Istikrarli yapilari, duran top üzerindeki çalismalari onlarin potansiyellerini ortaya çikardi. Göztepe'yi diger play-off takimlarindan ayiran özelligi bu olacak"

(Erkan Tiryaki/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.