Nevsehir'de Recep Tayyip Erdogan adli genç AK Parti'den milletvekili aday adayi olduBehçet Alkan

Nevsehir'de Recep Tayyip Erdogan adli genç AK Parti'den milletvekili aday adayi olduBehçet Alkan

NEVSEHIR (AA) - Nevsehir'in Kavak beldesinde 24 yasindaki Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Il Baskanligina milletvekili aday adayligi için basvurdu.

Gerekli evraki doldurup parti binasinda AK Parti Il Baskani Ali Kemikkiran'a teslim eden Erdogan, gazetecilere, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programciligi Bölümü'nden mezun oldugunu söyledi.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan ile isimdas olmaktan onur duydugunu vurgulayan Erdogan, "Yillardir AK Parti'ye hizmet vermis bir ailenin ferdiyim. Ben de AK Parti'nin aktif bir üyesi olarak heyecanla, sevkle hizmet vermek için aday adayligi basvurusunda bulundum." dedi.

"1999 yilinda Cumhurbaskanimizin siir okumasindan dolayi hapse girmesinden babam çok etkilenmis." ifadesini kullanan Erdogan, bundan dolayi babasinin kendisine "Recep Tayyip" ismini verdigini anlatti. Erdogan, "Ismimden çok memnunum. Girdigim ortamlarda ismime inanmayanlar oluyor. Lisede, üniversitede arkadas ortamlarinda kimligimi görmek isteyenler oluyordu." diye konustu.

AK Parti Il Baskani Kemikkiran da milletvekili aday adayligi sürecinde partilerinde basvuru yogunlugu yasandigini belirterek, Erdogan'a basari diledi.

Kemikkiran, sunlari kaydetti:

"Gençlerin siyasette yer almasi Cumhurbaskanimizin çok deger verdigi bir husus. 21 Ocak 2017'de TBMM'de yogun mücadele verilerek Anayasa degisikligi yapildi ve seçilme yasi 18'e indirildi. Gençlerin ve kadinlarin siyasette yer almasina çok ehemmiyet veren ve parlamentoda en fazla genç ve kadin milletvekili olmasi yönünde aday belirleyen bir siyasi partinin mensubu olmak bize mutluluk veriyor."