Bosna Hersek'te 3. Saraybosna Helal Fuari basladiAhmet Nurduhan,Vesna Besic

Bosna Hersek'te 3. Saraybosna Helal Fuari basladiAhmet Nurduhan,Vesna Besic

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna'da, bu yil 3'üncüsü düzenlenen Saraybosna Helal Fuari kapilarini ziyaretçilere açti.

Bosna Bank International'in (BBI), Islam Kalkinma Bankasi ve Bosna Hersek Islam Birligi destegiyle üçüncüsünü düzenledigi fuarin, Saraybosna'da otelde yapilan açilis törenine, üst düzey yetkililerin yani sira helal tedarik zincirinin her alanindan temsilciler katildi.

Fuarin açilisinda konusan Bosna Hersek Islam Birligi Baskani Husein Kavazovic, fuarin hem ekonomik hem de dini açidan önemli oldugunu vurguladi.

Kavazovic, "Helal, insanin ahirette mutlu bir yasam sürmesini saglar. Helal, insana verilmis bir emanet ve dini açidan bir zorunlulukken, yasal açidan bir haktir." dedi.

Helal endüstrinin bugünün en hizli büyüyen endüstrilerinden biri olduguna dikkati çeken Kavazovic, helal ürünlere Müslümanlarin yani sira gayrimüslimlerin de talep gösterdigini kaydetti.

- "Helal sektörü, dünyada en hizli büyüyen sektörlerden"

Saraybosna Kantonu Ekonomi Bakani Zlatko Mijatovic de Saraybosna'da uluslararasi anlamda çok önemli etkinliklerin düzenlendigine isaret ederek, "Bu fuarda ülkemizden ve dünyanin dört bir yanindan katilimcilar yer aliyor. Helal sektörü, dünyada en hizli büyüyen sektörlerden. Dünyada Müslüman nüfusun artmasi da bu sektörün gelisimine katki sagliyor." diye konustu.

Bosna Hersek Helal Kalite Belgelendirme Ajansi Direktörü Damir Alihodzic, helal konseptinin, Islami sartlara uyumlu ve kaliteli bir sekilde, dünyanin birçok yerinde ilgi gördügünü belirterek, fuarin Bosna Hersek'teki helal endüstrisine iliskin farkindaligin artirilmasinda kilit rol oynadigi söyledi.

Forum Müdürü Dino Selimovic ise foruma katilimin helal sektörüne olan ilgiyi gösterdigini ifade etti.

Helal sektöründe tedarik zincirinin her alanindan uluslararasi temsilcileri bir araya getiren fuar, yarin en basarili katilimcilara Saraybosna Helal Fuari Ödülü verilmesiyle sona erecek.

Fuara basta Bosna Hersek ve bölge ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkelerinden 66 firma katiliyor.