Kanun virtüözü Göksel Baktagir'in Asik Veysel bestesine özel klipSerhat Zafer

Kanun virtüözü Göksel Baktagir'in Asik Veysel bestesine özel klipSerhat Zafer

SIVAS (AA) - Cumhurbaskanligi Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi kanun virtüözü bestekar Göksel Baktagir'in, Asik Veysel'e özel besteledigi "Veysel'in Topraginda Vefa Bestesi" eserine klip çekildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sivas Valiligi Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü, UNESCO Dünya Asik Veysel yili etkinlikleri kapsaminda, Baktagir'in bestesine özel klip hazirladi.

Göksel Baktagir'in ilk kez 16 Eylül'de Buruciye Medresesi önünde Galata Querted ile Saznagme Konseri'nde icra ettigi "Veysel'in Topraginda Vefa Bestesi” eseri begeni almisti.

Bestenin klibi, Asik Veysel'in dogup büyüdügü Sarkisla'nin Sivrialan köyü basta olmak üzere, Çifte Minareli Medrese, Sifaiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Sanayi Mektebi Müzesi, Atatürk Kongre Müzesi ve bazi tarihi mekanlarin önünde çekildi.

Klipte, Göksel Baktagir, besteledigi eseri kanun ile icra etti. Asik Veysel'in köyü Sivrialan'da bulunan Asik Veysel Müzesi ve Asik Veysel'in kabrinin görüntülerinin de yer aldigi klip, Sivas Valiliginin sosyal medya hesaplarinda yayimlandi.