Dünya Fair Play Fotograf Yarismasi'nin tanitim toplantisi yapildiEmre Dogan

Dünya Fair Play Fotograf Yarismasi'nin tanitim toplantisi yapildiEmre Dogan

ISTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu'nun düzenledigi ve bu yil 2'ncisi organize edilen Dünya Fair Play Fotograf Yarismasi'nin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapilan toplantiya TMOK Fair Play Komisyonu Baskani Erdogan Aripinar, ikinci baskan Bilge Donuk ile baskan yardimcilari Sevim Güllü ve Remzi Yilmaz katildi.

Yarisma hakkinda bilgi veren Remzi Yilmaz, "Yarismaya katilacak fotograflar siyah ya da beyaz olabilir. 2020 yilindan itibaren çekilmis tüm fotograflar yer alabilecek. Katilimcilarin fotograflarini en geç 10 Aralik'a kadar fairplay@olimpiyat.org.tr adresine göndermesi gerekiyor. Yarisma amatör ve profesyonel tüm fotografçilara açik. Daha önce ödül almis ve sergilenmis fotograflar katilamayacak." ifadelerini kullandi.

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle fair play ödüllerinde ayri bir sayfa açmaya karar verdiklerini belirten Erdogan Aripinar ise toplantida yaptigi açiklamada, "Önümüzdeki ay açiklayacagimiz ödül kazananlarinin içinde ayrica onlar da yer alacak. Dünya çapinda ödül kazanan Üniversiteler Fair Play Kervani'nda sona yaklasiyoruz. Hedefimiz 81 ilimizi tamamlamak olacak. Bu iyilik kervani Fair Play kaldikça devam edecek. Hem de yurt disindaki ve Balkanlar'daki Evlad-i Fatihan'larin torunlari Türkler için." diye konustu.

Bu sene Fair Play Sertifika Programi'na basladiklarini aktaran Bilge Donuk, "Alaninda uzman egitimci ve komisyon üyelerimiz tarafindan verilecek detayli egitimlerle fair play konusunda ögrenci ve katilimcilarin daha donanimli olmalarini amaçlamaktayiz. Egitimler, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde ve Fair Play Kervani Projesi çerçevesinde gidilecek illerde organize edilecektir." seklinde görüs belirtti.

Üniversiteler Fair Play Kervani'na iliskin konusan Sevim Güllü ise bu projenin Avrupa'daki fair play olusumunun en büyük çalismalarindan biri olduguna vurgu yaparak, "Su ana kadar 67 üniversite ziyareti ile yaklasik 200 bin ögrenciye ulastik. Fair Play sergisinin eslik ettigi fair play konferanslarimizda gelecegin antrenörleri, spor yöneticileri, beden egitimi ögretmenleri ve rekreasyon liderlerine fair play'in tarihçesini, sporda, medyada ve toplumda fair play örneklerini anlatmaya çalisiyoruz. Amacimiz sporda ve toplumda etik, ahlak ve fair play'in yayginlasmasini saglamak. Hepimizi derinden üzen depremler nedeniyle kervan projemiz eylül ayinda kaldigi yerden devam edecektir." degerlendirmesinde bulundu.

Yarismada birinci 2 bin dolar, ikinci 750 dolar, üçüncü 500 dolar, dördüncü ve besinci de 250'ser dolar para ödülü kazanacak.