Internetten ögrendigi boncukla örme hobisini kanser tedavisi gören esi için biraktiFadime Yilmaz Elma

Internetten ögrendigi boncukla örme hobisini kanser tedavisi gören esi için biraktiFadime Yilmaz Elma

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde internetten ögrendigi boncukla örme teknigiyle yaptigi ürünleri satan Ender Bulduk, kanser tedavisi gören esine zaman ayirabilmek için tezgahini son kez açti.

Kovid-19 salgini kapsaminda uygulanan sokaga çikma kisitlamalarinda internette izledigi videolardan boncukla örmeyi ögrenen 70 yasindaki Bulduk, zamanla kendini gelistirerek ürünlerini halk pazarindan açtigi tezgahta satmaya basladi.

Bir süredir karisi meme kanseri tedavisi gören Bulduk, severek yaptigi ve az da olsa ekonomik gelir elde ettigi isini, esine zaman ayirabilmek için birakma karari aldi.

Ürünleri son kez pazar tezgahina getiren Bulduk, AA muhabirine, esinin rahatsizligindan hem maddi hem de manevi olarak etkilendiklerini söyledi.

Cezaevinde muhasebede çalistigi zamanlarda boncukla örme isini yapanlari gördügünü anlatan Bulduk, buradan hareketle salgin sürecinde izledigi videolarla ürün yapmaya basladigini aktardi.

Bulduk, hiçbir zaman kendisini esinden soyutlamak istemedigini anlatan Bulduk, "Acisini insanlarla nispeten paylastim, ne kadar anlatabildim bilmiyorum. Kendimi böyle bir ise verdim. Ekonomik olarak bittigim yerlerde tekrar canlanmak istedim. Bu islerden fazla yüklü para kazanmasam da eve ekmek parasini getirdim." ifadesini kullandi.

"Artik bu isi yapmayacagim. Geri kalan hayatimi esime harcayacagim.' diye geçenlerde karar verdim." diyen Bulduk, eve kapandiklari dönemde sosyal hayatta esiyle yeteri kadar vakit geçiremedikleri için de bu karari aldigini belirtti.