Ingiltere'de bütçe açigi, yüksek enflasyon nedeniyle nisanda 25,6 milyar sterline yükseldiNuran Erkul Kaya- Ülkenin nisandaki kamu borcu, beklentilerin 3,1 milyar sterlin üzerinde gerçeklesti ve ilgili verilerin kaydinin tutulmaya baslandigi 1993'ten beri görülen ikinci en yüksek nisan ayi borcu olarak kayitlara geçti - Ingiltere'de kamu borcunun GSYH'ye orani, nisanda yüzde 99,2 ile son 70 yilin en yüksek seviyesine çikti

Ingiltere'de bütçe açigi, yüksek enflasyon nedeniyle nisanda 25,6 milyar sterline yükseldiNuran Erkul Kaya- Ülkenin nisandaki kamu borcu, beklentilerin 3,1 milyar sterlin üzerinde gerçeklesti ve ilgili verilerin kaydinin tutulmaya baslandigi 1993'ten beri görülen ikinci en yüksek nisan ayi borcu olarak kayitlara geçti
- Ingiltere'de kamu borcunun GSYH'ye orani, nisanda yüzde 99,2 ile son 70 yilin en yüksek seviyesine çikti

LONDRA (AA) - Ingiltere'de net kamu borcu nisanda, yüksek enflasyon nedeniyle artan borç faizine bagli olarak geçen yilin ayni dönemine göre 11,9 milyar sterlin artarak 25,6 milyar sterline ulasti.

Ulusal Istatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, nisandaki kamu borcu, ilgili verilerin kaydinin tutulmaya baslandigi 1993'ten beri görülen ikinci en yüksek nisan ayi borcu olarak kayitlara geçti.

Ingiltere'nin nisandaki net kamu borcunun geçen yilin ayni ayina göre 11,9 milyar sterlin artisla 25,6 milyar sterline yükselmesinde yüksek enflasyon karsisinda artan borç faizi etkili oldu.

Nisandaki kamu borcu, beklentilerin 3,1 milyar sterlin üzerinde gerçeklesti.

Merkezi hükümet borç faiz faturasina nisanda 9,8 milyar sterlin ekledi. Geçen yilin ayni ayina göre 3,1 milyar sterlin yükselen bu rakam, verilerin kaydedilmeye baslandigi 1997'den beri görülen en yüksek nisan rakami oldu.

Ingiltere'de kamu borcunun GSYH'ye orani ise nisanda yüzde 99,2 ile son 70 yilin en yüksek seviyesine çikti.

Bütçe Sorumluluk Ofisi'nin açiklamasina göre, borç faizinin yani sira enerji sübvansiyonlari da bütçe açiginin yükselmesindeki faktörlerden biri oldu. Hükümetin enerji destegi için sagladigi sübvansiyonlar, nisanda geçen yilin ayni ayina göre 1,8 milyar sterlin artarak 3,9 milyar sterline yükseldi.